Aerion Creative Commons License 2009.01.27 0 0 589

Nem listáról beszéltem. Az egyetlen fontos választási formáról, az országgyűlésiről.

Ami tudottan nem listás, hanem vegyes választási forma.

Sajátságosan értelmezed a képviseleti demokráciában a népfelség elvét, olyannyira, hogy az köszönőviszonyban sincs az alkotmánnyal.

Szerintem minden választás és annak eredménye fontos, mert képviseleti demokráciában élünk, és a képviseletet csak választással lehet pozícióba emelni, mint ahogy a választók véleményét is szavazás útján lehet demokratikus módon úgy kifejezni, hogy annak következménye is legyen, ne kilőtt szemgödrök, törött csontok, gumibotozás és meztelenre vetkőztetés a fogdában. Ha csak egyetlen választás, mégpedig az országgyűlési lenne a fontos, ahogy írod, akkor semmi értelme önkormányzati választást tartani, sem semmilyen egyéb választást, például népszavazást, mert az úgy sem fontos. Ez egy társadalom és politikai hatalomgyakorlási mintakép felfogás, csak az a problémája, hogy vajmi kevés köze van a demokratikus gondolkodáshoz.

Az Uniós választásról meg ugye...

Mit ugye?

A legutóbbi, önkormányzati választásokon elért állítólagos elsöprő fideszes győzelem is egy ordas hazugság, mert a független jelöltek taroltak.

Reagáltad ezt erre a szövegrészletre:

…nem igaz, hogy soha nem győzte le listán, mivel a 2004 évi EU parlamenti választáson ez már megtörtént, mint ahogy a 2006 évi önkormányzati választás területi listás szavazatai esetében is.

Kérlek, jelöld meg az a régiót, megyét, választókörzetet, települést, vagy szavazókört, ahol egy független jelöltnek területi listája lett volna. Korábban írod, hogy választási rendszer van érvényben az országgyűlési választás esetében, de nem csak ott, az önkormányzati választásnál is lehet pártlistákra voksolni az egyéni jelöltek mellett. A pártlisták alapján történt választást a Fidesz toronymagasa nyerte 2006. október 1-én (is). 

Most két eset van: vagy ott a hazugság, hogy a "függetlenek" hazudtak ( pl. Tarlós), vagy a fidesz hazudott, mert nem ők győztek...:}}

Szerintem egyik sem. A Fidesz nem hazudott, mert pártválasztás alapján győzetek, Tarlós pedig nem volt tagja a Fidesznek, tehát független volt. Ha viszont Tarlós nem volt független, mint az állítod, és lehet, hogy igazad van, mondj egyetlen független jelöltet, akiről biztosan lehet tudni, hogy nincs semmiféle pártpreferenciája, csak egyet mondj, kérlek, egyetlen ilyen önkormányzati képviselőt, vagy polgármestert.

Szerintem az a kifejezés, hogy független, politikaialg értelmezhetetlen, nincs ilyen és nem is lehet. Ez valójában azt jelenti, hogy párttámogatás nélkül indult, de nem független.

Bonyolult ez...:}}

Neked lehet.

Előzmény: tuutuu (583)