GPS Creative Commons License 2009.01.27 0 0 2150

Hááát, öregem - én elég barkács-fajzat vagyok és üldögéltem a bódémban és nézegettm hogy "mégis mit kaptam a 280 ezer Forintomért ?"

....hát arra a konkluzióra jutottam, hogy egy ilyet házilag kivitelezni - a mai anyag-árakkal - nem kerülne többe 1,5 - 2 millió forintnál :-))))

Ha az ember gondolatban elindul hátrafelé - a vonófejtől, zártszelvény-háromszög -egész a hátsóhidig (800 Ft kilója), a hátsóhíd a fékezett kerékagyakkal, a kerekek, aztán a padlózat anyaga, felépítmény, ablakok, aluminium-burkolat (2.100 Ft/kiló), belső asztalosmunka, belső-burkolat, kárpit, víz-gáz-villany szerelés, az apparátok (gázkályha, gáztűzhely, hűtőszekrény, mosogató, mosdó), műanyag ablakok, tetőablak ....ajajajjjjj, nem is folytatom.

Így, ahogy írom ezeket - lehet még soványra is becsültem a home-made lakókocsi becsült bekerülését.

Csak röhögni tudok azokon, akik a hétvégi telkükre rengeteg munkával és (minimálisnak hitt !!!) párszázezer forintos költséggel mindenféle beázó, ótvar, pár négyzetméteres putrit gányolnak maguknak.

Azt ilyen-olyan bádoglemezekkel fedik be (minden tavasszal, mert télen szarrámegy) - belül hideg, üres vagy telipakolják lommal - de az nem jut eszükbe, hogy 2-300 ezerért, olyan összkomfortos, 5 méteres bódét húzhatnának oda - amiben luxuskörülmények között dekkolhatnának télen-nyáron.
.
Előzmény: caerleon (2148)