ferko33 Creative Commons License 2009.01.26 0 0 204
Nekem már szerencsére nem kell albérlet, de 100e-t amúgy is sokallnék.
Ha ennyiért kibérel valaki egy lakást, akkor miből rak félre ? Nem arról van szó hogy irreálisnak tartom, mert gondolom ez egy 23-25 millás lakás, de a fizetésekhez képest irreális ez az egész bérlés de a vásárlás is.

Igaz lehet, ha excelben kiszorzom, akkor hatvan éves koromra úgy jártam volna jobban, hogy nem veszek ingatlant, hanem bérlek és mellette takarékoskodok.
Ezek a rideg számok és biztosan nem havi 100e forintos lakásbérletnél igaz ez, mert akkor semmit nem lehet félretenni.
De annak mi az ára, hogy nem kell a szmogos büdös városban aludnom. Csend van ami eleinte még furcsa is volt és valahogy érzi az ember, hogy tud pihenni. Amikor albérletben voltam a betondzsungelben akkor mindig éreztem egyfajta lüktetést, élt az egész ház valaki mindig csinált valamit még éjszaka is mindig apróbb zajok voltak :) Továbbá az nekem egy fajta stressz volt, hogy akármennyire kedves ember a tulaj bármikor mondhatja azt, hogy költözzek a következő hónapban.
Ennek a nyugalomnak mi a forintosított ára? Ki tudja.

Amúgy is a takarékoskodás elméletben működik, gyakorlatban nem. Nagyon kevés ember tudja megállni, hogy kifejezett cél nélkül takarékoskodjon és ne költse el inkább a pénzt akármire, egy jó nyaralásra, kocsira számítógépre lapostévére. Túl nagy csábítás ez szerintem nincs ember aki ennek ellenáll és akkor már mégis jobb, ha az ingatlant törleszti az ember.
Előzmény: Törölt nick (198)