ferko33 Creative Commons License 2009.01.26 0 0 202
Majd fussa az IMF hitelből, abból ez csak aprópénz. Jól jönne nekik az így megvásárolható népszerüség a számlát meg majd fizesse aki tudja 2010 után.
Talán akkor már vége a válságnak legalábbis stagnálás lesz nem zuhanás mint most.

Nem vagyok nyugodt én sem, mert nagy valószinüséggel bezuhannak a lakás és házárak és sose lehet tudni, hogy ha ugrik a munkahely nem kell-e esetleg költözni. Egy faszi két utcával odébb árulja a házát és a vevője nem tudott fizetni és elbukta a foglalót mert munkahelyét elvesztette hip hopp. Volt is lelkiismeretfurdalása az eladónak mert azért mégis még ő is rúgott egyet a szerencsétlenen, de azt mondja inkább el tudta volna adni a házát mert azóta 2,5 hónap alatt egyetlen vevő nem jelentkezett. Valószínű többet bukik majd, mint a zsebrevágott 1,5 milla foglaló.

Ismerek olyan ember a XI. kerületben aki még a válság előtt 350e-t törlesztett havonta frank hitelre, nem tudom most mennyi lehet neki a havi törlesztő, de ő lehet, hogy cumiágon van már.

A vicc csak az, hogy ezek az emberek nem luxus házban élnek még az sem aki havi 350e-t törleszt.
Tulajdonképpen most bárkivel megeshet, hogy kirúgják és akkor a legrosszabkor kell kiszálni a lakáshitelekből. Ezen segítene a kormány, persze nettó népszerüség vásárlás miatt, de sokaknak jól jön most majd ez a segítség.

Amúgy is, ennyi bedőlt hitellel a banknak is gondja lenne, mert eladhatatlan normális áron és időben egyszerre ennyi ház, lakás.

Most tényleg az a lényeg, hogy túl kell élni a válságot valahogy.

De ne gyorshitellel, basszus megnéztem a tegnapi szólás szabadságát és durva volt,. Az a belehúzós technika a durva, amikor valaki nem tudja fizetni a hitelt és egy még nagyobb összegű hitelt sóznak rá. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a manus ugrik két-három fokozatot a hitellépcsőn ( mondhatjuk úgyis, hogy a belső körbe kerül ) és jön a game over. Egyszerüen nem tudom elképzelni, hogy milyen élethelyzetben lehet indokolt egy ilyen hitel felvétele. Maximum talán ha a kazán bedöglik télen vagy kidől a ház fala.
De nem lesz egy életbiztosítás az ilyen gyorshitel heti törlesztésének a behajtása amint növekednek a problémás esetek. Volt is Pécsen már egy eset, amikor bebetonozták a szerencsétlent pedig az csak a pénzért jött.
Előzmény: Híd (195)