Nezzuk miket mondott Viktor Mihaly az ilyen videkiekrol! :-))
Orbán: 'Fáj nekem, hogy a vidék tespedt és mozdulatlan'MTI
2006. április 18., kedd 14:31
Az MDF tagok és szavazók kormányváltást kívánó része mellett
a vidéki, falusi szavazókra is számít az országgyűlési választások második fordulójában a Fidesz elnöke, aki erről a Vasárnapi Újság című rádióműsorban beszélt.
Orbán Viktor szerint "van még egy komoly tartalék (...).
Fáj nekem az, ahogy a vidék tespedt és mozdulatlan. Az egyik stratégiai célom egyébként az volt ebben a kampányban, és ebben kudarcot vallottam (...), hogy a budapesti részvételi arányhoz közelítsük (...) a vidéki részvételi arányt".
Álláspontja szerint hosszabb távon nem lehet, hogy az ország háromnegyed része kizárja magát az ország sorsát meghatározó közös döntésből. Hozzátette: e passzivitás okát most még nem ismeri.
Orbán Viktor közölte: az MDF tagok, helyi vezetők, szavazók között sokan vannak, akik a kormányváltás érdekében szavaztak a kisebbik jobboldali pártra. Így e körre szintén számít a második fordulóban. A politikus miniszterelnök-jelöltségéről való lemondásával kapcsolatban azt mondta: két egyaránt fontos szempontot kellett figyelembe vennie a döntéskor. Ezek a hűség és az áldozat.
Úgy fogalmazott: "(...) áldozat abban az értelemben, hogy ne legyek az én személyemnél fontosabb cél elérésének akadálya. Ezért kellett a miniszterelnök-jelöltségtől félre lépnem. Ugyanakkor a hűség, ami azt jelenti, hogy természetesen vezetem tovább a kampányt, vezetem Fideszt, rám lehet számítani. A következő napokban is az élen megyek, sőt a választások után is lehet rám számítani, mert maradok, és ha van bizalom, én fogom vezeti a Fidesz Magyar Polgári Szövetséget a jövőben is".