szimizso1 Creative Commons License 2009.01.26 0 0 9030

Egy kicsit off leszek, de hátha valakit érdekel.

Egy buta földelés hiba miatt leégett a hangfalam keverője. Végül is megjavították, és a tápegységben ment tönkre valami. (nem árulták el, hogy mi) Örömmel hazahoztam, de ugyan azt a hibát tapasztaltam, mint elötte, csak most megint működött a keverő. Azt gondoltam már elötte is, hogy földelési hiba, de hogy konstrukcióból ered, arra nem! Ez a keverő egy DJ. keverő. Két sztereó csatornát lehet keverni/ átúsztatni vele. A crossfader potija okosan egy külön lapra van felfogatva, és a keverő szétszedése nélkül könnyen cserélhető. Csak a baj ott kezdődött, hogy a gondosan lefestett lapocska miatt az a poti nem került testre, így mindent összeszedett amit csak lehetett, és brummogott, ha hozzáértem. Végül is a két rögzítőcsavar süllyesztékéből kivakartam gondosan a festéket, és most jó lett:-)

Utána a hangfal linearitásával kellett szórakoznom egy napig sok zenét hallgatva, mire megtaláltam az erre készített filémet amivel be lehet lőni a hangfalat. Ezt egy Cool edit pro nevű progival készítettem. Abban van egy generátor rész, ahol rózsazajt lehet előállítani fázisban, és ellenfázisban. Ezzel polaritás helyességet, és línearitást lehet legjobban vizsgálni leginkább fülre:-)! Ilyenkor, ha van valakinek equalizere, lehet tekergetni orrba-szájba amíg valami elfogadható ki nem jön a ládából:-) Nekem még a ládába be kellett ragasztanom az álló hullámok ellen egy pár darab közértben is könnyen hozzáférhető (ha jó vagy a közértesnéninél!) majonézes tubus tartókhoz. (kép mellékelve alul) A hatás megdöbbentő! Így már HI-Fizni is lehet a ládával.

A Roland zongorát, és a Hammondot hallgatva egy teljesen más hangszer szólalt meg mint elötte. Egyébként elötte Tehtube mestertől kapott Tony Monaco cd-vel teszteltem a hangfalat a ház megosztott örömére:-)

Jó Hammondozást mindenkinek!