Ez a szabaddobás dolog nekem új info volt, én azt hittem, az bedobás helyes itélet volt és a német játékos hülye volt, hogy nem lépett a vonalra. Ehelyett az a helyzet, hogy azt hitte, szabadot kéne dobnia.
Azt persze elfogadom, amit Attus Germanicus fejt ki, hogy az itélet oldaldobás volt és ezt rosszul hajtották végre, tehát jogos a visszafújás. Azt is elfogadom, hogy a játékosnak figyelni kell, mi az itélet, és azt végrehajtani. Ha nem teszi, akkor hibás.
Ugyanakkor a felvétel alapján szerintem szabadot kellett volna itélni, és gondolom a német játékos közelről ezt pontosan látta, azért végzett el szabadot.
Ugyanis a norvég játékos senkitől sem zavartatva elcsúszott az oldalvonalnál, a lába az alapvonalon kívülre került, de a labda nem. Ebben az esetben tudtommal szabadot kell itélni ellene. Tehát bedobást itélni hiba volt. Így azért megértem omega érvét is, hogy ebben az esetben sokkal nehezebb elfogadni egy ilyen itéletet, hiszen nem csak a játékos hibázott, hanem a játékvezető is.
Az, ahogy Heiner Brand viselkedett, az persze egyszerre nevetséges és felháborító. Szomorú, hogy ezt megengedheti magának.
jozsefbiro.blog.hu/tags/k%C3%A9zilabda