Abban egyetértek, hogy természetesen minden fajnak elsődleges célja saját fajának, génjeinek megőrzése, és ehhez az kell, hogy más fajok egyedei elpusztuljanak. De mi van azokkal az aberrált természetű emberekkel, akik saját szórakoztatásukra kínozzák az állatokat.?? Abban semmi fajfenntartás nincs. Szegény disznót a lehető legkíméletesebben kellene levágni, sokszor ez sem sikerül, de egyes beteg emberek még előtte jól meg is kínozzák. És még sok más példa is volt erre a filmben.
Ja és öröklődő rangsoron én nem genetikai öröklődést értettem, hanem hogy van egy magas rangú meg egy alacsony rangú nőstény majom, mindkettőnek születik kölyke, akkor a magasabb rangú kölyke az alacsonyabb rangú kölyke fölött fog állni. Ha nőstények mindketten. Ez valamilyen majmoknál így van.
A szenvedéshez csak annyit tennék hozzá, hogy mikor pl ütnek, vernek egy kutyát, vísít szegény teli torokból, én nem kérdőjelezném meg, hogy rossz- e az neki míg meg nem néztem az agytevékenységét. Én elhiszem neki látásra is. :)
(Ezt már csak zárójelben jegyezném meg, hogy azért az embernek ennél sokkal kevesebb hús is elég lenne, elég mértéktelen a mai húsfogyasztás, helyette több zöldséget és gyümölcsöt kellene enni, de hangsúlyozom ezt csak úgy a nagy átlagra értem, senkit nem akarok megbántani ezzel. )