Omega írta: "Én úgy gondolom nem köteles megállítani az órát, azonban illett volna. Nem követett el hibát, de így kívülről úgy nézett ki szerette volna, ha nyílt marad a másik csoportban a továbbjutás kérdése az utolsó forduló előtt."
Abban egyetértünk, hogy nem lett volna köteles. Amennyire én látom, a szabálykönyv nagy szabadságot ad a játékvezetőknek, inkább csak irányelveket ad arra nézve, mikor állítsák meg az órát. Akár megállítja, akár nem, a szabálykönyv szerint mindkettő "helyes".
Ugyanakkor az általam beidézett paragrafus éppen azt mindja, hogy "nem illett" volna, mert ha a hátrányban lévő csapat a saját idejét húzza, azért nem jár óramegállítás.
A részrehajlást sem tartom valószínűnek. A német egy rutinos csapat, nyugodtan történhetett volna úgy is, hogy villámgyorsan (és szabályosan) elvégzik a szabaddobást és a későn eszmélő norvég védők mellett előreszáguldó német csatárok kiegyenlítenek a hátralevő másodpercekben. Volt már ilyen. Ha a bíró leállítja az órát, akkor viszont a norvégok szépen visszrendeződnek, nincs kontra és akkor sokkal nehezebb gőlt szerezni a felállt védelemmel szemben.
Sőt, képzeld el azt az extrém esetet, hogy mindez meg is történik, a németek megszerzik a kontrából a gólt, de a bírók érvénytelenítik, mert közben ők már megállítotték a játékot. Akkor persze most nyílván azon fröcsögnének a németek, hogy miért kellett megakasztani a német kontrát.
Szóval szerintem teljesen jól döntöttek és részrehajlás se volt.
jozsefbiro.blog.hu/tags/k%C3%A9zilabda