Szia!
A tojások forgatása automata lene, csak még nem jutottam el addig. (Pedig hétvégére tojást kellene berakni a gépbe, a gép darabokban, tojás sehol....)
A tojástálca az tojásbölcső lett volna. December végére derült ki az ára, kis félreértés miatt. Egy db tojásbölcső 500 ft de csak 5-6 tojás fér el benne. Erre a gépre kicsit húzós lett volna. Igy maradt ez az alternatív megoldás, kb 350 Ft/100db tojás. Ha sikerül jól megépíteni a gépet akkor a tojásbölcsős megoldást szeretném elkészíteni. A gépet az odahaza turt dolgokból építem meg. A szabályzó szintén rögtönzött dolog, mivel nem volt megfelelő kapcsolási rajzom, a kijelzés pedig porrátört (könyökhőmérő) a csomag átvétele előtt. Ahogy az lenni szokott, futár meg érkezik, csomagot az autó rakteréből földrehajít, mivel az ajtót be kell csuni a papirokat pedig kézbe kell vennie, kapu az atótól 2m!. Szóval így jártam (ez a kis törtenet utólag derült ki).
Maga a szabályzó elég profi, programozható, 0,1 C fok pontosságú, holtzónás ként is programozható a differenciája így min 0,3 C fok (holtzóna 0,1 C fok maga amit kell tartania ezen érték alatt és fölött + 0,1 C fok így jön ki a 0,3 C fok differencia). Kettő db relékimenettel rendelkezik zóna fölött illetve alatta 1-1 relékimenet.
A szabályzók a következő funkciókat látják el. Hőmérséklet, páratartalom (nedveshőmérő), riasztás.
A 4 relés szabályzóval egymagában meg lehetne valósítani holtzónás szabályzást + alacsony és magas hőmérséklet riasztást is, de szerintem nem jó megoldás a riasztást is ugyan arra az elektronikára bízni ekkora gépnél (kis pótlással 2 db 2 relés változat kijön a 4 relés árából).
Én lelkes vagyok, rajtam kívül vannak akik lelkesen szemlélik a dobozt, devannak akik kissé furán szemléik a szerkezetet......
Kissé égő lesz ha felsülök......!
Ez az elsö keltetőm, vagy záptojás készítőm. Ezért csak fél töltettel próbálkozom.