Szaki_pali, mondom... fogod magad elballagsz a Terroir Club-ba vagy csak felhívod őket és megkérdezed, hogy melyek azok a borok amik kénmentesek... veszel az egyikből két palackot. Az egyiket megiszod, hogy tudjad miről van szó, a másikat pedig elküldöd egy laborba és bevizsgáltatod. Ezek után pedig eltolod a bringát arra a birtokra ahol ilyen borokat csinálnak és elbeszélgetsz a gazdával.
Én nem tudom, hogy mi a titok vagy a trükk... azt tudom, hogy mi kis mennyiségben kipróbáltuk furminttal és működik a dolog. Stabil bor lett, de nagyobb mennyiségben nem akarom csinálni, mert az eredmény nem az mi stílusunk.
Én nem akarlak győzködni sem téged sem a Ferit semmi másról csak arról, hogy ne nevezzétek hazugnak azt aki máshogy dolgozik mint ti és más módon is tud eredményt elérni.
Nem értek én a kénmentes technológiához, bár nagyon érdekel. Lehet, hogy nem minden fajtának a héjában van elegendő antioxidáns és természetes tartósító, lehet, hogy csak az érettség egy adott fázisában kapható el ez a dolog, lehet, hogy a hordó másmilyen amivel dolgoznak, lehet, hogy a pince klímája, vagy mittudom én. Én azt mondom, hogy a borkészítésben van ezer meg ezer apró választási lehetőség, ezer meg ezer alkalom a szakmai virtuózitásra és el tudom képzelni, hogy valahogy megoldható... nem hiszem, hogy korrekt dolog egyből hazugnak nevezni azt aki egyszerűen csak máshogy csinállja mint ahogy megszoktuk. Nyitott elme és értő jószándék... csak ennyi.