bocsika de most jutotam ismét géphez.
kicsit hadd legyek a hitetlenkedők táborában. szóval az a bajom a kénmentes borkészítéssel kapcsolatban, hogy aki nálam tovább áztat az vagy hazudik vagy rendesen festi magát! de mindenképpen kozmetikázza a mondandóját.
szóval csak példaként a borkészítést én az un. hagyományos módon készítem. szüret , bogyózás , héjon erjesztés, (eddig ugye semmi flanc) na de ha túl vagyok a zajoson akkor jön a sár. A törkölykalapot én lesározom. akkor veszem le a tiszta bort ha a kalap kezd belesűlyedni a lébe. ez kb a forrás megállását követő 1 hónap után esedékes.
a lényeg amit akarok belőle kihámozni az az, hogy nekem ekkor is vannak aggályaim akkor ha a palackban elfogy a kénszínt.
ezek után csak annyit szeretnék tudni mit tesznek még a bor frisseségének megőrzésére. bocs hogy ezt mondom de nem hiszem el, hogy csak áztatják x napig és ennyi. ha van titka megértem, pláne ha nem akarják elárulni!