"Én azt tapasztalom, hogy a politikusok egyelőre a feketepiacot virágoztatják fel. És ez roppantmód tetszik az ország jobbant felének. "
Nem igazán értem, miért írtad válaszként, hogy "Nyilván egyetlen ellentüntetésről sem hallottál még a szokványos "liberális" drog- és melegparádék alatt. "
Ugyanis épp ez igazolja a véleményem helyességét.
Gyere, segítek megérteni: ma Magyarország polgárainak többsége szerint nagyon is helyes, hogy pl. a kenderfogyasztást kriminalizálják. Javíts ki, ha tévedek, de mintha tényleg az jönne le a jobboldali médiából, hogy rendjén van a törvény.
Természetesen minden gondolkodó polgár (tehát a jobboldali szavazók 100%-a) tisztában van azzal, hogy ez a törvény több tízmilliárdos ajándékot jelent évente az alvilág számára. (Azt már kevesebben tudják, hogy ez a törvény több kárt okoz, mint az elfogyasztott drogok, de ezt nem lehet az embereknek felróni: egyszerűen nem jut el hozzájuk az információ.)
És ennek ellenére kimennek tüntetni azok ellen, akik szerint jobb, ha egy ilyen szer forgalmát az állam ellenőrzi - nem pedig a maffia. Szerintem ez a gondolkodásmód minimum irracionális.