én voltam a fiatalember! már küldtem postot, hogy aki teheti nézze meg! az L122-m látható és hallható 125-ös, egyrotoros, kétsebességes lezlivel, mindkettő fullcsöves, angol cucc, zongoraszállítók vitték a stúdióba. sajnos a jam session nagy stenkjében eltörtem a felső C-t a felső manuálon, de azóta már vissza pillanatragasztottam. a műsor tematikája amúgy a funk zene volt, és ezen kívül a ska-reggae tematikájú műsorban is játszom krsával, a paso zenekarom énekesével, sajnos azonban az a műsor bár jól sikerült, a tévések sikeresen félremagyarázták a dolgokat, és hiába mondtuk el, hogy a ska jamaikai, és a skatalites, a toots & the maytals, jackie mittoo, coxsone dodd, pinoeers, stbstb előadók találmánya és zenéje, a klipbejátszásokban csak madness, mighty bosstones, és GM49(!!) voltak, amik kb annyira ska, mint amennyire a boney-m funk, vagy amennyire a casio wk-1200 egy hammond b3. folytatom ontopic, ska-reggae videókkal, mind hammondos:
jackie mittoo - juice boxjackie mitoo & the soul vendors - ram jamfunk reggae, dirty reggae, skinhead reggae amerikából:
aggrolites - dirty reggaeaggrolites - free timeebben a klipben szétvernek egy orgonát, ami nem biztos, hogy hammond és lehet, hogy tranzisztoros, de biztos valami használhatatlan hangszer, aki felismeri, írj meg mi az:
aggrolites - reggae hit L.A.itt pedig az egyik legnagyobb hammondos reggae sláger:
harry j allstars - liquidatosés egy kis pioneers, hammond és vox orgona szerűség:
pioneers - reggae feverez csak egy kis önkényes szemezgetés volt, de általánosságban elmondható., hogy a 60-as, 70-es évek jamaikai zenéjében (ska, rocksteady, reggae) igen fontos szerep jutott a többnyire ritmushangszerként használt hammondnak, sokszor használák leslie nélkül is.