"Enyhén szólva is nevetséges az az álláspont, hogy a drog azért terjed mert tiltott, ezért engedélyezni kell."
Teljesen egyetértünk. Javaslom, hogy feltétlenül mondd ezt el annak a személynek is, aki ilyesmit állított.
Szerintem a drogfogyasztás független a kiszabott büntetésektől. A börtönpárti szabályozás egyetlen "eredménye", hogy a drogok által okozott károkra rátesz még egy lapáttal: elriasztja a segítségre szorulókat az egészségügytől, kriminalizál teljesen normális kamaszokat és csillapítja az aljanép vérszomját. A heroinfüggőket halálra ítéli, az alkalmi, rekreációs fogyasztókat rendőrségi eljárás alá vonja.
"A thaiföldi példa szerint a következetes kemény kéz igenis eredményes."
Thaiföldön ugyanúgy fogyasztanak tudatmódosítókat, mint itthon, sőt. A különbség mindössze annyi, hogy ott a magyaroknál is barbárabb szabályozás él, egyszerűen legéppuskázzák a kereskedőket, akiket ők maguk taszítottak törvényen kívüli helyzetbe.
Az USA minden létező technikát bevet a fogyasztók ellen, és annyi pénzt szór el a drogháborúra, amennyiről mi álmodni sem tudunk. Százezreket vonnak ki az életből - ezzel a munkából -, akik a pálinka helyett a kendert választják. És hol maradnak az eredmények? Minden eddiginél többen fogyasztanak kendert. Nem tudom, figyelted-e, de Obamáról is kiderült, hogy anno füvezett. Clintonnál még bekerült ezzel a hírekbe, Obamánál már a kutyát sem érdekelte. Vajon miért?
"A hollandok is szigorítani fognak."
:)))))
A legszánalmasabb jobbant urban legend. Az elmúlt 15-20 évben minden második hónapban megjelenik az itthoni jobbos sajtóban ez a hír. A hollandok pedig köszönik szépen, megvannak. Senki sem fog az illegális terjesztés pártjára állni, ugyanis arrafelé a politikusok nem akarják az alvilág zsebeit teletömni. Ez csak a primitívebb kultúrákban szokás.
"A drogdíler, mint bűnbak? "
Ajjaj, hát ezt se sikerült megértened... :) A bűnbak számotokra a Gonosz Drogos, akiről annyit tudtok, hogy minden bajotokért ő felel, és ha börtönbe zárnák az összeset, akkor talán egy picit kevésbé éreznétek magatokat boldogtalannak. Szánalmas, tudom...