gorazs
2009.01.24
|
|
0 0
881
|
Jó meglátás hogy nincsen hőmérő a visszatérő ágban egy pillanatra én is elgondolkoztam hogy tényleg nem mértem, de eszembe jutott hogyha a kar 5-ős helyzetben van akkor 50-50% a hideg-meleg víz aránya. Kicsit máshogy néz már ki a rendszerem (szoci csempe maradt) a csövek kaptak szigetelést és az előremenőhöz be van téve egy digitális hőmérő és ott 61C (és most lementem és megmértem a visszatérőt is ott 64C)-os. Szabályzás: a kazán pulzálva kapcsolja a keringető szivattyút míg a kazán hőmérséklet el nem éri a 63C-ot, onnan a 70C-ig amire be van állítva kb 10-15 perc telik el, tehát nem lehet hogy sokáig kapna 60C alatti vizet a visszatérő. Ezt a rendszert nem én találtam ki, mellékelem a gyári fotót. Nekem 43000Sk ba került a kazánom (tip.: Vigas 25S) 2006 ban, jelenleg 1500euro körül láttam Szlovák oldalakon de itthon lehet olcsobban is kapni (Google: Vigas). A 4 útas szelep árára nem emlékszem kb 25e ft körül lehetett és a biztonsági szelep is kb annyi volt. Kátrányról annyit hogy néha kicsit nehezen nyílik az ajtó viszont a kéménycsappantyúval semmi gondom nincsen, és ha túl hamar rakok rá fát akkor látni lehet a még el nem égett fán ami bent van, hogy a kátrány rá csepegett a kazán belső faláról. |
Előzmény: Jenki 70 (879)
|
|