Haspók_ Creative Commons License 2009.01.24 0 0 4
Szia,

nemsokára tudok majd mesélni a sárvári Spirit Hotelről, amire már nagyon kíváncsi vagyok, mert mindenhol csak jó véleményeket olvastam róla.

Addig is az utóbbi évekről tudok írni, amikor az alábbi helyeken voltunk egy-egy hosszú hétvégén. Nem mindről vannak saját képeink, de szerintem a szállodák honlapjain amúgyis elég jó képek vannak fent a szobákról meg a wellnessrészlegekről.

A legjobb színvonalú szerintem a Radisson volt, de ezt egy ötcsillagos szállodától el is várja az ember. (A másik kettő négycsillagos.) Minden valóban elegáns, kifogástalan és első osztályú volt. Ez amúgy egy golf- és wellness-szálloda, amiből minket csak a wellness része érdekelt :) .

A legjobban a szaunapark ragadt meg bennem, a különböző fajta szaunák után nagyon jó volt a frigidárium, ahol havas-jeges ledörzsölés következett a sok forróság után. :) Ja igen, és itt elvileg fürdőruhamentes övezet volt a szaunarészleg (de volt asszem egy fürdőruhás szauna is, de ott nem voltunk), viszont voltak olyan kíváncsiskodók, akik fittyet hánytak a kiírásnak, és bejöttek körbenézelődni... Mondjuk minket annyira nem zavart, de azért némi szaunakultúra még ráférne pl. arra a családra, amelyik gyerekestül fürdőruhában bejött bámészkodni, és zavartalanul nézegettek befelé az üvegajtón... :P

Lehetett menni különféle fitness programokra, ez úgy zajlott, hogy ki volt téve egy füzet, amibe mindenki feliratkozhatott arra az időpontra, amikor menni szeretne. Ezért még külön fizetni sem kellett, benne volt az árban, volt vízitorna, fitball óra stb. stb.

A kaja is elsőosztályú volt, minőségben és választékban is. Azt sem tudta az ember, hogy mit egyen, igyon, minden nagyon finom volt. :)

A Puchner Kastélyszállóban az tetszett, hogy nagyon barátságos és hangulatos hely, gyönyörű parkja van, és jópofák a különböző korabeli stílusokat imitáló szobái. Ez egy más jellegű hely, mint az előbbi, sokkal közvetlenebb. Mi egy nyitott fürdőszobás szobában voltunk, ahol jót lehetett romantikázni a hatalmas kádban, ami gyakorlatilag a szobában volt. :) (Ezekről a szobákról pl. mind nagyon jó képek vannak a honlapon.) Egyetlen hátrány az volt, hogy ha nem "sima" szállodai szobát, hanem ilyen hangulatosat szeretne az ember, akkor azok nem a fürdőház épületében vannak, hanem másik épületben, tehát így nincs közvetlen összeköttetés, úgyhogy pl. télen is át kell menni a parkon amíg a fürdőháztól a szobáig eljut az ember.

A fürdőház is nagyon szépen van megépítve, van egy kifejezetten dizájnos része, asszem, marokkói fürdőnek hívják, az nagyon jól néz ki. Sötétedéskor gyertyákat, mécseseket gyújtottak, illóolajat hoztak, és el lehetett heveredni a kitett párnás ágyakon. Eszményi hely volt a lazításra, nekem csak egy gondom volt vele, hogy ahhoz túl alacsonynak találtam a hőmérsékletet, hogy sok ideig heverésszek a víz mellett, mert mindig fázni kezdtem.

A kaja itt is nagyon finom volt, a választék remek. A pincérek extra kedvesek voltak, a főpincér minden étkezésnél beszélgetett velünk pár szót, ajánlott ételt stb.

A MenDanra már annyira jól nem is emlékszem, mert ott voltunk ezek közül a legrégebben, de az biztos, hogy ott is minden nagyon korrekt és színvonalas volt. (Szerintem ezekre a helyekre egyébként is jellemző, hogy azt adják, amit a honlapjuk alapján vár tőlük az ember, tehát nincs zsákbamacska, mindenhol, mindig korrektek szoktak lenni.) Ami talán máshol nem mindenho van, az az volt, hogy itt a wellness-részben vannak különféle jópofa zuhanyok pl. trópusi eső, skót zuhany stb.

Itt vannak a pontos nevek és a honlapok, ha valakit bővebben érdekel:

MenDan Thermal Hotel és Aqualand wellness hotel, Zalakaros
http://www.wellnesshotelmendan.hu/

Radisson SAS Birdland Resort & Spa, Bük
http://www.buk.radissonsas.com/cs/Satellite/Page/RadissonSAS/Page/rsasHotelDescription/1058339122707/hu/hotelCode--qgyzr/

Puchner Kastélyszálló, Bikal
http://www.puchner.hu/