drazsen petrovic Creative Commons License 2009.01.24 0 0 25

Sziasztok !

Pár szösszenet erejéig rabolnám az időtöket és Én is egy kis esélylatolgatást készítenék a sorsolás tekintetében. Sok mindennel egyet értek azonban szerintem vannak olyan momentumok amiket kihagytatok a párosításokból.

Szerintem az első csoportból és betűvel nem jegyzem kiemelkedik a Tau Ceramica és az Olympiakosz. Nem vitás számomra hogy ez a két csapat lesz a továbbjutó csak az nem mindegy hogy ki mely pozicióból várja , várhatja a folytatást. Meglátásom szerint az öreg földrész most legjobb formájában levő csapata a Tau /persze a Monte Paschival együtt / azonban mivel hosszú menetelésről van szó nem biztos hogy végső győztesként említeném meg. Egyértelmű hogy a Tau-Olympiakosz kettő mérkőzésének eredménye, valamint a különbségek fogják eldönteni a sorrendet.

A következő csoport melyben a Barcelona, Real Madrid, Maccabi valamint az Alba Berlin szerepel már nem olyan egyértelmű számomra mint ahogy itt írjátok. Pontosan gejzagyerek levezetésében néztem hogy abszolut nem számol a Maccabival ami szerintem elég nagy gond, de ez csak az Én véleményem. Szerintem azóta hogy Pini Gershon visszament a Tel-Avivhoz acélosabbak, és jobbak lettek, és ne felejtsük el azt hogy a négyes döntőben is mindig esélytelen csapatként jó szokott szerepelni a Maccabi. Otthon nem fognak kikapni senkitől sem valamint idegenben megverik az Albát és 4-2 mutatóval amásodik helyen fognak ebből a csoportból továbbjutni. A fő riválisa ebben a csoportban  Real Madrid lesz akit nem érzek olyan erősnek hogy továbbjusson. A Barcelona lesz a csoportelső és a Maccabi a második szerintem. Döntő fontosságú lesz a pillanatnyi forma a továbbjutás szempontjából.

Következik a számomra csak " halálcsoportként " titulált Unicaja Malaga, Lottomatica Roma, Panathinaikosz , Partizan Belgrád négyes. Igazából esélyekről beszélni nehéz, azonban abban egyetértek hogy a mérleg nyelve könnyen az a Partizán lehet aki a csodával határos módon jutott be a legjobb 16 közé. Érdekes nagyon ez a csoport, független attól hogy a Malaga nagyon jó csapat otthon sebezhetetlen úgy néz ki, a Roma feljövőben van Gentilével számomra a csoport esélyese az első helyre az Obradovic vezette Pana. Tudomásul kell venni hogy az Euroliga most kezdődik el, a Pana eddig nem nagyon volt formába, érdekes mérkőzéseket játszott, sokszor az látszódott a játékán hogy igazából nincs összecsiszolódva a csapat játéka. Szerintem ez megfog változni erre a szakaszra és a 3 hazai mérkőzést behúzva idegenben is nyerni fog és csoportgyőztes lesz. A második hely gejzagyerek véleményével ellentétben szerintem a Malagáe lesz.Hangsúlyozom sokat fog számítani az hogy ki vagy esetleg kik tudnak nyerni a Pionirban Belgrádban a Partizan ellen, de azon sem lennék meglepve ha a mutatott játék alapján  senki nem tudna győztesen távozni Belgrádból. A Panathinaikosz jut tovább az első helyről és a Malaga a második helyről.

Az utolsó csoportban egyértelműen a kép tárulkozik elénk amely az első csoportban. Itt a CSZKA valamint a borzalmasan erős Monte Paschi Siena lesz a kettő továbbjutó. A sorrendet az egymás elleni erdmények fogják eldönteni igazából nem szólhat bele senki a továbbjutásba. Érdekes dolog lehet a Fener szerepvállalása is , esetleges Törökországban történő bukás a CSZKA valamint a Monte Pachi részéről végezetes lehet. A Cibona jelen állás szerint nem tud beleszólni a nagycsapatok sorrendjéba. A jelenlegi forma szerint itt az első helyre a Sienát várom irgalmatlan erősek, és angyon masszívak, a második továbbjutó helyre pedig a CSZKA Moszkvát.

A párosítások a négyes döntő előtt pedig így néznek ki szerintem :

TAU                           -  Maccabi

Barcelona                 -   Olympiakosz

Panathinaikosz        -   CSZKA Moszka

Monte Paschi Siena  -   Unicaja Malaga

és akkor lehet szépen csemegézni nyami nyami szép párosítások hangsúlyozom szerintem. Inenn tovább nem merek jósolni mert sok mindennek a függvénye.

Egyébként meg szerdán a Zágrábba utazó magyar kontingesnek jó útat és meccsnézést kívánok a híre Drazen Petrovic Arénába !

HAJRÁ UNIVER csá drazsen petrovic !