promontorgrofja Creative Commons License 2009.01.23 0 0 515
Hú, nagyon beindultatok! ;-) Akkor én is gyorsan mondogatok...

Szerintem ha lenne világranglista, akkor az első tízben lennénk, de erősen a végén (apropó, lehet, hogy van ranglista, csak nem tudok róla...?). Ez nem jelenti azt, hogy nem lehet érmet szerezni, az izlandiak is most lettek ezüstösök az olimpián, a lengyelek meg két éve a vb-n, de ehhez sok tényező szerencsés együttállása kell, amiben lehet reménykedni, de elvárni nem.

A Skaliczky általában ennek megfelelő eredményeket hozott. Voltak kudarcok (pl. 2005-ös vb-n ott se voltunk, 2006 eb-n csoportkörben kiestünk, bár az mondjuk húzós csoport volt) meg sikerek (2003 vb, 2004 olimpia), ezekhez kellett szerencse is. Az elmúlt két év szereplése reális volt, még akkor is, ha szurkolóként fájdalmas és drámai volt kétszer is paraszthajszállal lemaradni az olimpiai selejtezőkről.

Statisztikailag nézve eddig szerintem gyengébb játékot mutattunk, mint az elmúlt két évben. Négy meccsen hoztuk az elvárhatót, a szlovákok ellen meg kifejezetten gyengék voltunk. Skala eddig mindig hozott egy-két bravúrt (Dánia, spanyolok), ilyenünk eddig nem volt. Ugyanakkor ilyen szintű betlit, mint a szlovákok elleni, Skala nem csinált. Pontosabban szurkolói szemmel az izlandi és orosz zakó nyilván sokkal fájdalmasabb volt, de azért azok velük azonos szinten jegyzett csapatok voltak, szemben a szlovákokkal, akik nem azok, akármilyen szépen is játszanak most...

A játék képe (bár ez azért elég szubjektív) is gyengébbnek tűnt a Skala-éra végénél. Hhogy ez mennyiben az edző, és mennyiben a játékosok hibája, az kérdés. Pontosabban az nem kérdés, hogy Hajdú felelős ezért, az edző mindig az. Egyébként is, nem csak egyéni teljesítményekben látok hibát (ami inkább a játékos hibája és nem ártana, ha néhányan magukba néznének egy kicsit), hanem összeszokottságban, összjátékban meg meccsvezetésben is. (Már persze a magam tízmilliomodik kéziedző szintjén... ;-)

Viszont még nincs vége a vb-nek! Még javíthatunk az összképen! Pl. megverhetjük Koreát, megizzaszthatjuk Svédországot (esetleg). Lesz egy helyosztó: amennyit leszóltuk a másik csoportot, annak alapján az sétagaloppnak is tűnhetne. Nyilván nem lesz az.

Érdekes lesz jövő hét végén értékelni!

jozsefbiro.blog.hu/tags/k%C3%A9zilabda