Gyanúsítottként hallgatták ki a politikust
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat közgyűlésének fideszes alelnöke, Gergely Zsolt elismerte, hogy vesztegetés gyanújával hallgatták ki a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészségen. Az ismeretlen feljelentő a miskolci székház eladása körüli ügyletekkel kapcsolatban tett panaszt.
A Debreceni Nyomozó Ügyészség feljelentés nyomán indított vizsgálatot, bekérte a megyei közgyűléstől az önkormányzat tulajdonában lévő, értékesítésre meghirdetett miskolci székház összes dokumentációját. Ezután vált gyanúsítottá több ember, köztük Gergely Zsolt.
...
„Nincs semmiféle botrány nálunk” – reagált a Zoomnak Ódor Ferenc, a megyei közgyűlés fideszes elnöke a sajtóinformációkra. Hozzátette, „bizonyára volt kihallgatás, de én erről nem kaptam értesítést.
Tény, hogy a vagyoni kérdések, beruházások Gergely Zsolt hatáskörébe tartoznak – így ő volt a kapcsolattartó a Pedagógiai Intézet és a kemping eladásánál is -, de tízmillió feletti értéknél a közgyűlés hozza meg a végső döntést". "Eddig is együtt dolgoztam az alelnökkel, és most is, úgyhogy konkrétabban nem kommentálom az ügyet. Az ártatlanság vélelme pedig bárkit megillett” - hangsúlyozta Ódor.
„Nem tudok semmit erről” – mondta a Zoomnak Sója Szabolcs, a megyei közgyűlés társadalmi megbízatású alelnöke. Azt is kijelentette, „sok mindent el lehet képzelni, hallottunk már vesztegetésekről más területeken, de alaptalanul nem akarok vádaskodni. A székházat muszáj eladni idén vagy jövő év elején, rákényszerülünk, és ha valaki többet ígér, örülünk neki.”
http://www.zoom.hu/belfold/gyanusitottkent-hallgattak-ki-a-politikust-9583.html