Phnx Creative Commons License 2009.01.22 0 0 5997
Ez mondjuk teljesen igaz, és érthető.

Bár, egy beszkennelt, és abból utánnyomatott kép sem jobb reklámhordozó... :) Nővéremék kénytelenek voltak ezt tenni, persze ez nem a fotóst minősíti, hanem azt, aki képes >250e -t fizetni fotósra, de után rendelni már nem :) Bár tényleg embertelen árak voltak.

Meg mint írtam, nem is lett volna gáz talán, de minőségileg nem lettek túl jó képek. Hogy ez mit jelent? A színek nagyon szépek lettek, telítettek meg minden, de szerintem rettenetesen "digitális" szagú volt minden kép. Mintha utómunkánál extra mód lett volna sharpenelve, túl éles vonalak lettek. Kicsit lágyabban szebb lett volna. Legalábbis nekem valahogy rögtön szemet szúrt, hogy "na ez otthon készült...". Nem tudom miért, nekem ez jött le.

A lényeg az, hogy egy kicsit olcsóbb árfekvésben szerintem vonzóbb lett volna nővéreméknek, és akkor szóba sem jött volna egy szkennelősdi dolog. De tényleg az volt a helyzet, hogy ami pl. a fotósnál 1000Ft volt per kép, az beadva valahova 200 Ft... csak egy példa. És mivel nagy a család, sok másolat kellett, nem ezreket, hanem talán tízezreket spóroltak...

Na de téma lezárva, elnézést, nem is tudom miért hoztam fel, csak úgy eszembe jutott. Nincs semmi jelentősége, lényeg, hogy én sem biztos, hogy kiadnék kép forrásokat, de azért átgondolnám az árat, hogy "mindenkinek megérje", és nagy eséllyel kérjenek utánrendelést, hiszen az a későbbiekre nézve is kapcsolatfentartó hatású lehet, véleményem szerint (pl későbbi családi esemény fotózása kapcsán, vagy esetleg jobban reklámozza így az ember az adott fotóst, az más kérdés, hogy ennek a fotósnak tényleg nincs szüksége reklámra, úgy az elkövetkezendő... élete végéig :) ).
Előzmény: Bandus99 (5992)