Mano254 Creative Commons License 2009.01.22 0 0 5996
A digitális kép kiadása egyénfüggő, nálam pl. alapban benne van, hogy feldolgozva megkapja a képeket lemezen is.
Az utánrendelést a mai korban inkorrekt dolognak tartom, mert szerintem egyszer kell megfizetni a munkámat, amikor elkészítem a képet. Ezután csak a labor dolgozik vele, miért kérjek ezért plusz pénzt?
Sőt, meg szoktam adni a párnak a laborom címét, hogy ugyanazt a minőséget kaphassák vissza.

Ami a vállalási árakat illeti, minden fotósnak magának kell kikalkulálnia, hogy egy sorozattal mennyi munkája van (fotózás, válogatás, utómunka), ez behatárolja, hogy mennyibe fog kerülni a szolgáltatás.
Aki hivatásszerűen fotózik esküvőket, és csak erre specializálódik, annak ebből kell eltartania saját magát és a családját, fizetni az ezerféle adót és járulékot (nem mindenki építi magát adócsalásra...), folyamatosan fejleszteni a felszerelését, és még egy csomó egyebet, ha érdekel titeket, szívesen megírom részletesen.

Kóklerek persze mindig vannak/lesznek, de pont ezért kell tájékozódni, a megfelelő referenciákat megkövetelni. Pl.: Mutasson legalább 3 különböző esküvői anyagot az elejétől a végéig. Ebből már meg lehet ítélni egy csomó mindent.

Bármilyen "fotóművész" az illető, attól még lehet nagyon pocsék esküvő fotós, és fordítva, mert ez két külön szakterület.
(A taxis is hivatásos sofőr, de attól még nem vezethet kamiont/buszt/munkagépet...)

Előzmény: Phnx (5987)