Morcsi Creative Commons License 2009.01.22 0 0 6966

Köszi! Írtam mailt.

Én is nagyon kíváncsi vagyok az ökörszívvel kapcsolatos tapasztalaidra. Nekem tavaly nem igazán sikerült, de nem tudom eldönteni, a körülmények miatt, vagy a fajta nem jó.

3 helyen volt paradicsomom, vagy 7-8 féle: 

- Koktél típusú (sárga+piros, nevét nem tudom) kerítésre futtatva, félárnyékban. Saját nevelésű, előveteménye nem volt, komposztot nem kapott, hirtelenében felástuk a kerítés tövében füvet egy csíkban és oda ültettük, mert már nem volt szabad helyünk. Szépen termett, nem betegedett.

- K3, Kecskeméti Jubileum, illetve a palánta árus néni szerint "Óriás fa" típusúak egy félárnyékos, elég nyirkos sarkot kaptak, teljesen összedzsungelesedtek a burjánzó petrezselyemmel. A meztelen csigák kártételét leszámítva szépen nőttek, a nem éppen ideális körülmények dacára nem betegedtek, viszont a kevés fény miatt nehezen értek be. Előveteménye zsázsa és retek volt, az ágyást tavasszal komposzttal dúsítottuk.

- Ökörszív, illetve Gartenland magból valami (a fajtára fejből nem emlékszem). Saját nevelés, szép zömök, életerős palánták. Napos helyen, sóskával, spenóttal vegyesen ültetve, komposzttal dúsított ágyásban, előveteményük nem volt. Ezek voltak elvben a legideálisabb helyen, mégis a legbetegebbek. Szinte az összes levelük leszáradt, rossz volt rájuk nézni, a terméseik inkább kényszerértek, megkeseredtek, lehullottak. Idén ilyen fajták nem lesznek, de kíváncsi vagyok mások tapasztalataira. Nálunk volt valami ufójelenség, vagy a fajta ilyen kényes?

Előzmény: Sárgarózsa71 (6958)