Megálló
2009.01.21
|
|
0 0
8
|
A Pasztell Munkacsoport felhívásában olvashatók az alábbiak - most láttam meg én is:
Kedves Barátunk,
Botrányos hangvételű írást publikált az Élet és Irodalom november 14-i száma Morvai Krisztina, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Jogi Karának docense tollából, melynek másolatát tájékoztatásul sorainkhoz csatoljuk. Tudomásunkra jutott, hogy Morvai Krisztina nézeteitől az ELTE Jogi Karán tanító dékán-helyettes elhatárolódott, és a Kari Tanács is foglalkozott az üggyel.
Fontosnak tartjuk, hogy a hazai demokratikus értelmiség megmozduljon, hallassa szavát és
TILTAKOZZON
az ártalmas és emberellenes megnyilvánulás ellen valamennyi jóérzésű magyar állampolgár nevében. Ennek jegyében nyílt levéllel fordulunk az ELTE rektorához, dékánjához és etikai bizottságához, hogy Morvai Krisztina pálya-alkalmassága kérdésében megalapozott és a nyilvánosság előtt megindokolt döntés szülessen.
A nyílt levelet sajtóorgánumok útján szándékozunk a nyilvánosság elé tárni, és bízunk abban, hogy a nyilvánosság elé kerül majd a rektor úr és a dékán úr válasza is.
Kérünk, ha egyetértesz a mellékelt nyilatkozattal, nyomtatott betűkkel írd fel a neved, a névaláírásod után pedig hitelesítsd azt személyi számod feltüntetésével is. A nyomaték kedvéért célszerű lenne, ha megjelölnéd a foglalkozásodat. E-mailben történő aláírásokat is elfogadunk, ha azt "s.k." (saját kezű névaláírás) megjelöléssel látod el. Elektronikus postacímünk:
pasztell.munkacsoport@gmail.com
|
Előzmény: halkergető (3)
|
|