Aerion Creative Commons License 2009.01.21 0 0 180

Babarczy Eszter írása arról szól, hogy Gyurcsány őszödi beszéde miért nem hasonlít Obama  beszédéhez...

Na igen, csakhogy nem azért nem hasonlít, mert üzenetszerűen ne lennének benne hasonlóságok Babarczy szerint, hanem azért, mert az a társadalmi és politikai közeg más, gyökeresen, amelyben a két beszéd elhangzott. Ez fényévnyi különbséget jelent aközött a két nem hasonlít vélemény között, mint amit egyrész Babarczy Eszter képvisel, vagy amit jómagam, mert szerintem üzenetszerűen sincsenek benne hasonlóságok, éppen erre utaltam az ebbe a topikba írt első hozzászólásomban. Babarczy szerint a különbséget nem Gyurcsánynak és társainak lehet felróni, hanem a magyar társadalomnak, hiszen Obama beszédje megértő fülekre talált a hallgatóságban, gyurcsányé meg nem. De nem ez a lényeges, hanem éppen a különbség, hogy miért. Ez az, amit Babarczy Eszter képtelen felfogni, mint ahogy te is.

Az, hogy nem vagyok a Fidesz támogatója, leszámítva a 2006-os acsarkodást és a jelenlegi világválság közepette ijesztően változatlan retorikájukat, szóval az alapvető ellenérzésem oka a Fidesz-kurzussal szemben az, hogy a tudatom mélyrétegeiben megmaradt ennek a poltikai diskurzusnak az emléke.

Remek. Szerinted annak a Nagy Lászlónak, akinek az egyik szemét kilőtték 2006. október 23-án, és a Rebisz utódszervezete most éppen 4 millió Ft kárpótlást ígért, minek az emléke marad meg?

És úgy látom, 2010-től ugyanerre lehet számítani újra.

No comment.

Előzmény: pipacsaripacspapucs (152)