Hát, lehet, hogy ez lenne a legjobb megoldás. Az oviból garantáltan megy majd egy csapat az iskolába. ha biztosan odaküldöd, akkor nem lesz neki újra akkora váltás.
Nálunk az osztály kétharmada érkezett az óvodából, plusz már ovi alatt is bejártunk a suliba különböző programokra, plusz a nyári felújításban-takarításban is részt vettünk, tehát mire szeptemberben kezdődött a suli, a gyerek szinte már "hazament" oda. Más érzés egy olyan teremben elkezdeni az iskolát, ahol ő maga törölgette a székeket-asztalokat az előző héten....
Én most a kisebbikemen gondolkozom, ő második éve jár egy önkormányzati oviba, oda irattam, mert dolgozni akartam, de jön a harmadik, úgyhogy dolgozni nem fogok, plusz elegem van abból, hogy szinte alig viszik ki őket az udvarra, már ősszel sem volt jellemző, most meg végképp nem, plusz én is félek az iskolaelőkészítéstől, már rebesgették, hogy idén már lesz feladatlapozás (elvileg középső csoport, de évvesztesek, úgyhogy még 2,5 évük van az oviban!!!!) Már belefáradtam a harcba, meg hogy mindig rákérdezzek a dolgokra, meg szóljak...inkább vinném őt is w-ba (eddig bizonytalan voltam, de most a nagylányom révén nyert tapasztalatok alapján egyre biztosabb vagyok benne, hogy a kicsi is w-iskolába megy-hacsak addig nem történik valami nagyon komoly dolog, hogy ne tudjuk vállalni), szóval ...csak sajnos imádja a társait az oviban, imádja az ovit általában is, mondjuk az óvónőkhöz annyira nem ragaszkodik, úgyhogy kicsit sajnálom is...biztos megszeretné a másikat, persze ismeri az óvónőt meg egy csomó gyereket, hiszen bejárt velem a nagyért meg a rendezvényekre, neki se lenn idegen, de még vacillálok... én meg ebben nem tudok dönteni, pedig lassan jelentkezni kellene ha át akarjuk vinni.