belgabasa Creative Commons License 2009.01.21 0 0 1728
Aha. Hát kár. Gondolom ez stúdióidő kérdése is, de én biza, ha szerkesztő lettem volna, azon melegében felveszek vele egy másik 45 perces etapot. Persze hazabeszélek :) Mindegy, én tudok egy jó dátumot a visszahívásra: 2009 november. Ekkor lesz 90 éves. Amiről az interjúban beszélt, azaz a szén-dioxid fantom, már egy ideje foglalkoztatja, tavaly márciusban írt is róla egy publikációt, amit most feltöltöttünk a TÁGSZEM-re. (Én például sokáig nem hittem el neki, hogy az Antarktika szárazföldi területén jégtakaró növekedés van, de utánnanéztem, és azt kell mondjam, nagyon up-to-date az öreg - még mindig. A NASA ICE-SAT műholdja és a GLAS lézer ugyanis 1,8 cm éves növekedést mér évente azon a területen, ami kontinensnyi méretben 26.8-14.9 gigatonna növekedést jelent Ian Joughin és Slawek Tulaczyk szerint (Jet Propulsion Laboratory at the California Institute of Technology)).
Bár folyamatosan vitázunk vele (a klímaváltozást ő is elismeri, de a CO2-nek sokkal kisebb jelentőséget tulajdonít) - az álláspontja figyelemreméltó. http://www.tagszem.hu/file.php?fid=106
Előzmény: vlina80 (1725)