Tartomo
2009.01.18
|
|
0 0
233
|
Szia!!
lehet nem értem jól értettem a kérdésed, de mi az hogy télálló páfrány? Olyan, ami télen is zöld marad, vagy olyan, ami nyáron zöld, télen a földben áttelel, és tavasszal kihajt. Ha a másodikra gondolsz, akkor nyugodtan válogathatsz mindenféle páfrányból, mert ezek többsége simán kitelel nálunk a talajba, pláne ha egy kis avarral betakarod.
A rodiknak nem elég ha csak megindítjuk őket. Folyamatosan gondoskodni kell a savas talajról nekik. Ez megoldható, ha fenyőkéreggel takarod a tövet, mert a kéreg bomlása savasan történik, ezzel máris biztosítva némi savasságot, aztán itt vannak külömböző rodi tápok, de ezt nem muszály megvásárolni drága pénzért, ha havonta egyszer meglocsolod a növényt sima vízzel, amibe beletszel 1 kupaknyi citromlevet, máris jót teszel neki, persze a folyamatos napi locsolás mellett. Szerintem ne bojgasd meg. A másik növény is a savanyú talajt szereti, kedvezz neki is egy kis kéregmulccsal. De jönnek majd a rhodisok, és segítenek, vagy menj át a rhodi topikba, és olvassgass kicsit biztosan megtalálod a választ kérdeseidre. |
Előzmény: VaNick (232)
|
|