Lenne rögtön pár kérdésem:
van e valamelyikőtöknek télálló (azaz télen is megmaradó) páfránya? Ilyet szeretnék beszerezni? Melyik fajtát érdemes?
Tófóliával nekem is vannak gondok: van jó néhány lyuk rajta, 10-20 cm-es hasadások is, tavaly nyár óta így már fel sem tudtuk tölteni... valami ötlet a javításra? Javítófolt+ragasztó megoldás? Vagy csak egyszerűen új fólia letevésével oldom meg a dolgot? (ez utóbbit nem szeretném, mert 2 éven belül meg lesz nagyobbítva a tó kb 3-szorosára, akkor úgyis be kell erre ruházni)
Rododendron: évről évre kevesebb virágot hoz. kb 3 éve van a kertben és nemhogy nől, hanem veszíti az ágait, olyan elhaló féle szinű (barna) lesz a levél is és utána az ág is. Vagy nem jól locsolom nyáron (=nem eleget) vagy elkapta valami fertőzés.
Félárnyékos helyen van, igaz nyáron a magasan lévő nap miatt csak pár órát van árnyékban, rodiföld-be ültettük, de azt hiszem elkövettük azt a hibát hogy a rodiföldet nem kerítettük körbe. Szóval 3 év alatt abból már lehet nincs semmi. Tanácsos e tavassazl újraültetni, új rodiföld, de már körbekerítve?
Másik: egy örökzöld azálea - ez is rododedron fajta papírja szerint) amikor megvettem, gyönyörűen virágzott, következő évben egy szem virágja nem volt. Valahogy az az érzésem, hogy a rododenron fajtákkal nincs szerencsém... vagy mivel nem a mi klímánkra valóak igazán, csak akkor virágoznak, ha nagyon sokat törődnek velük. HOgyan tudom kideríteni hogy ennek mi baja van? Látszólag semmi, csak nem hozott virágot.