SZiasztok!
MEgéri, vagy nem éri meg?
A saját esetemben amikor 2008 márciusig a kazán mellett kellett dekkolnom, mert ha -5 volt a kinti hőmérséklet, akkor félóránként raknom kellett a 2-es totyát, mivel ha nem tettem fáztunk. Radiátoros fűtés 2*170nm amiből az egyik szint műhely, szigetelés nuku és B38-as falak. Ja és kétnaponta kiszedtem a kazánból 30 l hamut, meg elégettem 0,5-0,7 m3 ömlesztett fenyőt meg 20l szenet( hülye mértékegység de ez van)
Namost ha ezeket számba veszitek és kiszámoljátok, hogy napi 1,5-2 óra elmegy az előkészületekkel, a rakosgatásokkal és ezt 5 hónappal felszorozzátok, meg valami minimális órabérrel+ nemtudok sehová elmenni huzamosabb időre, (mert a fűtés az azért művészet) hogy a család meg ne fagyjon...
Ergo nem volt olcsó a cucc, azonban van napi +1,5 órám bármire, illetve heti 30 l hamum és fogy napi 0,3 m3 fa valamint a HMV-m is megvan.
a 15 év némileg módosul.
És akkor nem vettem bele azt, hogy reggel volt 15 fok, most egész nap van 20-21 a pufferok miatt.
Tovább megyek. Mi lesz, ha még szigetelek is?
Nézzétek ezt az oldalt is szerintem. Persze, egy 45 nm-es lakásnál, nem biztos, hogy rövid távú lesz a megtérülés, de szerintem egy családi háznál a gázhoz képest mindenképpen előnyösebb.
tom