Len
2009.01.17
|
|
0 0
5372
|
A virágzás oka, hogy rövidebbek lettek a nappalok - bár már éppen hosszabbodóban vannak :-) -, így természetes módon készült fel a növény a virágzásra. Sajnos a gyapjas tetvektől elég nehéz megóvni a szobában tartott növényeket. A száraz meleg levegő legyengíti őket, a tetveknek pedig kiváló klíma a támadásra, szaporodásra. Orvosolni a bajt sajnos csak kemikáliákkal lehet - következménye lehet, hogy a gyapjas és pajzstetvek átvándorolnak más, eddig nem kóstolt növényeidre, amit nem permeteztél. Egyszer ellepték a leándereimet a tetvek a garázsban, bepánikoltam és permeteztem felszívódó méreggel, néhány napon belül pedig megjelentek a kártevők a lakásban tartott hibiszkuszokon, ami jellemzően nem célpontja a pajzstetveknek. Addig sem tartottam rendszeresen bevetendő eszköznek a mérgeket (főleg a lakásban), azóta viszont mindent megteszek, hogy megelőzzem a bajt, és nem is találkoztam pajzstetvekkel évek óta. Miután esetleg kezelted a korallokat, próbáld a lakás hűvösebb helyiségében teleltetni. |
Előzmény: viharboszorka (5367)
|
|