kétbalkéz Creative Commons License 2009.01.16 0 0 6920

Sziasztok!

Rég jártam erre, de szorgalmasan visszaolvastam:-)

Már én is elterveztem a jövő évi veteményest, amiben rengeteget segített a tavalyi évben vezetett naplóm! Mindenkinek csak ajánlani tudom! Pontosan felírtam, hogy mikor hová mit vetettem, mikor kelt ki, mikor lehetett betakarítani, és mellé az időjárást is feljegyeztem nagy vonalakban. Így a helyi klímának megfelelően jövőre sokkal jobban ki tudom használni a kertet, és pontosan tudom azt is, minek mennyi időre van szüksége a beérésig, így nincs "üresjárat".

Nekem tavaly paradicsomban nagyon szép lett a LugasF1, és ízlett is. A Manó nem az esetem, de a Korall is szépen termett. Be is főztem belőle, bár nem éppen befőzni való fajta. Tudnátok ajánlani olyat, ami befőzni ideális, de esetleg enni is lehet róla?

A paprikából nagyon szép lett az elefántormány, viszont tavaly sem voltam megelégedve a fehérözönnel, olyan kis nyamvadtak maradtak, pedig mellettük az elefántormányok nagyon szépen fejlődtek! Tudnátok ajánlani esetleg valami más édes, fehér paprikát helyette? Hátha azzal több szerencsével járok.

Tavaly sem az ablakban, sem a szabadba vetett karalábé és kelkáposzta palántáim nem muzsikáltak valami szépen, a piacon vett palántákból sokkal szebb termés lett:-(( Ezért azt gondoltam, idén nem fárasztom magam vele, Csak paradicsomot és paprikát nevelek magról, mert az tavaly is jól sikerült ( bár első próbálkozás volt).