haliho Creative Commons License 2009.01.16 0 0 5787

Persze, hogy nem csak pozitív egyéniség, egyediség van.

Ugyanakkor - éppen a gyerekeknél (illetve magzatoknál) - ha pozitívan állsz hozzá, örülsz neki, a jót látod meg benne, akkor jóval több eséllyel lesz valóban pozitív a vége. De igaz ez egy párkapcsolatra is, ha azzal állsz bele, hogy ez a pasi is csak fel akar csinálni és ki akarja mosatni velem a gatyáját, hát kicsi az esély, hogy egészséges kapcsolat lesz a dologból. Az előlegezett jóindulat (ami nem azonos a józanság hiányával) szerintem nagy erő.

Hatványozottan igaz ez szerintem társadalmi szinten. Ha egymáshoz jóindulattal fordulunk (nem 1-2-10-20 a tízmillióból, hanem társadalmi szinten!), akkor jóval nagyobb az esély, hogy élhető, élvezetes legyen a társadalmunk...

Ezért tartom rendkívűl előremutatónak azt a gondolatot, hogy szeretetteljes jóindulattal nézzünk a villamosra szálló kismamára, és ne azzal, hogy "ez is csak előlem veszi el a pénzt a GYED/GYES-el".... vagy tulajdonképpen negme frusztrál a terhességével, mert nekem nincs gyerekem... Ugyanez persze sokszor a másik oldalra is igaz.

halihó
Előzmény: Gabiiiiii (5786)