T.V. Creative Commons License 2009.01.16 0 0 36
Sziasztok! Szeretnék a Kozmosz sorozathoz pár gondolatot megosztani veletek, hogy én hogyan gondolkodok róla. Gyermekkorom egyik meghatározó sorozata volt, és úgy gondolom, hogy ma éppen olyan fantasztikus, mint amilyen volt annak idején. Nem gondolnám, hogy elavult volna, mert szerintem egy film értékét nem az éppen aktuális technikai színvonal kell, hogy meghatározza, hanem a tartalma, azok a gondolatok, amelyeket egy olyan ember fogalmaz meg, aki őszintén keresi az igazságot. Véleményem szerint Carl Sagan pontosan ilyen, aki nemcsak a száraz tudományos tényeket ismétli, hanem a saját személyiségén keresztül, gyermekkori kíváncsi gondolatait is elénk tárja, és ez az őszinteség nekem nagyon tetszik. Veszélyes ez a fajta feltárulkozás, és ez támadási felületet is kínál sok embernek, de ez szerintem, olyan kincs amiért érdemes kockáztatni. Engem leginkább az ragadott meg, hogy Ő személyesen hogyan látja azt a világot, amely körülvesz minket és csodálattal tölt el. Hogyan jutott el felismerésekre kompromisszumok nélkül, szigorúan a tények ismeretére alapozva. Azt gondolom, hogy sok mai sorozat sehol nincs a Kozmosztól, mert ez a sorozat sokkal többet ad mint ismeretet. Az ismereten túl a világ felfedezésének a vágyát, és arra inspirációt, hogy keressük a kérdéseinkre magunk a válaszokat. Elárulom nektek, hogy egy szomorú dolog van Carl Sagannal kapcsolatban, hogy bár az igazságot keresi a sorozatban, mégsem jut el az igazság megismerésére. 2000-ben félreérthetetlen módon találkoztam az Univerzum megteremtőjével Istennel, és megtapasztaltam, hogy Isten létezik, és Ő nem más mint az, Aki Jézus Krisztusban jelentette ki magát. Azóta másképpen gyönyörködöm az Univerzumban, vagyis pontosabban, az Univerzum varázslatos tökéletességének megismerésén keresztül az alkotó Istenben. Tudjátok én egy olyan ember vagyok, aki hasonló módon Carl Sagan-hez keresem az igazságot, és minden dologban magam akarok utánajárni és meggyőződni, arról hogy mi is az, Ebben éltem az életemet, amikor Isten megszólított, és ez csodálatos. Végezetül Carl Sagan-t maximálisan tisztelem, és az Ő általa elkészített Kozmosz sorozathoz a mai napig nem találtam hasonlót.