Mumu Creative Commons License 2009.01.15 0 0 2347

Az en gindolkozasom iylen,probalom amenynire lehet at menteni  ugy mint egy szemtanu a megélt tortenetet es nem a megirt tortenelmet..

Szemtanuja voltam a zsido uldozesnek ha egy szelidbb formajaban is(romaniaban ) es beszelotarsa voltam sok  halalaborbol vissazjott embernek,szegyeltem amgam a tetesek helyett s orültem mikor  a nemetek oylan batrak voltak feldolgozni (neha  meg tulzasba is esni ) sajat  e elodjeik cselekdeteiket..igy nyugodtan tovabb valalni multjukat..

A gondolkozasom oylan hogy  zsigerbol elitelem a terrort,mint jogasz tobb mint anynit, azokat az akciokat amelyek nem  a harcolo ellenseg a celja hanem   bekes kornyezete..ez a modern idokben  szamomra az Irgun.Stein es az aabb terroristak akciojaval kezdodott..amiota vannak intezmenyek Izraelbe es Palesztinaba  az intezmenyesitest atrtom a z egyeduli eszkoznek a beke kiharcolasara.. a mi esetunkben itt es most,a Hamst tartom annak es az izraeleiket a vedekezoknek es azoknak akiknek kutya koteksege megsemmisiteni ezt a  terrort  min ahoyg orulok mikor az izralei haosag ljar a sajat terroristai ellen. ne feljtsd el hoyg a beket surgeto izraeli minsizterelonokt Rabin-t egy zsido terrorista lotte le..ugynacsak igy erzek a fegyveres telepesekkel szemben is.. Van  mas eroszak  is,a baszkoke akikcsak kiveelsen  hoznak aldozatokat mert rendszerint bejellentiki elore hol robbantanak..nem mondo hoyg minden esetbe mert ott si vanank meg radikalisabb csoportok is mint pld. akik Barilla repuloteren robantottak..

gondolkoazsom oylan hogy  a demokarciat  az alalm intezmenyei altal szeretnem  mukodtetni,utalom a tole demagoguanak atrtott eszmekete s zok hordozoit..

Szeretnem atarsadakmi iagzsagtalanbsagokat kerszteny-szovualista modon  kisebbitetni..

Előzmény: Kobzar (2343)