Mumu Creative Commons License 2009.01.15 0 0 2342

Rwmltem elolvasod a valaszomat  hogy miert nem osszehasonlito a ket dolog:

-a muszlim ternyeres egy masik kultura harca n belul van es  az exportalasa valodi konfliktusokat teremt. A zsidok a sajt osi kulturajukhoz ternek vissza..azok is akiknek nem sikerult az antiszemitizmus miatt integralniuk a volt hazajukba..De ugy latszik vagy nem olvastad el vagy nem hiszed..

Hm..ha en megmaradol eleinte is hangoztatod velemnyemnel az meg nem jellenti hogy nem turok mas velemnyt.. eke nem leenne jo pelda..mert ahogy az emailaibol is ltahatod,eke habitusa a vita forrosagaba kitunik es turhetelen lesz, mas atrsainkszamara ar hamarabb szamomra kesobb..

A Te ittleted es Veronikae is  demonstralja hogy igenis turom  addig mig az en altalalm  eletem soran megszabott limit a vita es a veszekedes kozott nem  lesz atlepve... En nem vagyok sem diktator sem terminatr..en csak a nekem  megadott elkeritetheéyen szertnek vitatkozni azokkal akiket erre meghivok..ami nem jelenti azt hogy a forum spatiuman ne tehetne ezt meg,az a kinti moderatorok dolga..

Sok esetben nagyon orulok annak hoyg olyan  kemenyen kepviselitek azt amit -gondolm csak  poltikaban van ez a kulonbseg koztunk- gondoltok..Az megengedi a kivul allonak hoyg pontosan lemerje kik es hogyan   kepviselnek egy bizonyos mentaitast milyen formaban oltoztetik azt,milyen elemekre tamaszkodik  es aztr is milyen a masik oldal mentalitasa mit kepvisel az..perfekt.

A peldat a lepcsohazzal es a szep lakassal  kenyszerit a megjegyzesre hoyg ilyne bekoltozeseket a zsidoklakasaiba ismerek , nem keveset..altalaban a hazmesterek akik akkor a nyilas idokben ( de a kommunista idokben is )  abesugok szereoet jatszotak lettek egyszere  legetrmeszetesebb modon tulajdonosok..

De vissza arra amit ezzel illusztralni akartal.. Abban a bizonyos hazban ..egyutt lakott az arab s zsido lako amiota epult..csak a zsido lako csaldjanak egy resze  most oda jott es igy kevs maardt a hly..ennek a vege  normalisan egy per es osztozkodas es nem a fgyver hasznalata.. kulonben is a peldaval vigyazzal nagyon mert ugyebar vannak oylan teruetek amiket visszakivanunk a melek csak a tortenet irok viziojaban voltak teljesen amygarok...

Az ilyne peldak komikus helyzethez vihetnek,ebben persze a szidok sem talnak oromet..ha a te logokadat kovetjuk akkor  Olaszorszagnak lehetne kovetelese  megAngliaval szemben is.Viccelek.

Mint mondtam turom en,turlek en..csak rajta.. azazl hoyg elelntmondok es megmaradok a velemnyemnel meg nem kovettem el egy halalos bunt.. nem vagypk veled egy velemnyen es basta.. tul eljuk.. te egy masik generacio es egy mas elet elmenyel josz ide..en egy masokkal..na es ?  Ha megatrtod a vita fairnesset semmi kifiogsom ellene mar irtam fent.. csak ne legyel duhis ha maskep ervelek..mert akor kihelyezkedsz a vita skala szelere es en is a amsik szelere ,az a nagyon is ismert  dinamikaja a vitaknak..

Előzmény: Kobzar (2337)