Kobzar Creative Commons License 2009.01.14 0 0 2311
"Ha nem lett volna a nemet es magyaar es szlovak esw horvat holocaust akkor Oalesztinaba uygan oylan kis szamu zsido telepes maradt volna.."

Ez ordas hazugság.
... és nyilván tudom, hogy már cáfoltam ezt neked, azóta újra és újra leírod...
Nem baj.

Kik a cionisták?
http://www.geographic.hu/index.php?act=napi&id=3733

Herzl tevékenységével párhuzamosan, részben már előtte, részben tőle függetlenül megindult a zsidó telepeseknek az akkori Palesztinába való átköltözése. Palesztina ekkor még török uralom alatt állt. E telepítések nem mindegyike volt cionista jellegű, de végül is a nagyszámú zsidó lakosság térnyerése vezetett később Izrael újkori megalapításához.

Az első világháború kitörésekor immár három évtizede zajlott a palesztinai bevándorlás, és körülbelül százezer zsidó érkezett a területre.
...
A török hatóságok helyére lépő brit közigazgatás engedte a zsidó bevándorlást a Közel-Kelet e térségébe, ami az itt élő arabok fokozódó ellenállását váltotta ki. 1921 és 1923 között például 35 ezer új lakos érkezett a régióba ,1924 és 1931 között pedig további 95 ezer. Ekkor alakulnak az első védelmi alakulatok és a kibucok, ezek a sajátos közösségek is, amelyek könnyebben voltak védhetők.

A harmincas években, az európai zsidóüldözések idején egyre több menekült érkezett, ami arab felkeléshez vezetett. Az akciót Al-Kászen sejk hirdette meg 1934-35-ben, ekkor már a zsidó népesség részaránya 31 százalékot tett ki a Szentföldön. A palesztin felkelés 1936 és 1939 között zajlik, s ezt a zsidó szervezetek a brit katonákkal együtt verték le. Ám London 1939-től számítva öt éven keresztül már csak 75 ezer zsidó letelepedését engedélyezte Palesztinában, látva, hogy a két nép közötti konfliktus egyre éleződik.
...
1945-ben a zsidók száma elérte az 550 ezret a területen, az arab lakosság lélekszáma ekkor 1,24 millió volt ugyanitt.
...
1948. május 14-én Tel-Avivban deklarálták Izrael Állam létrejöttét, amely nagyjából egybeesett az első arab-izraeli háború kitörésével. A háborút az Irgun, a zsidó irreguláris katonai szervezet 1948 áprilisi tömeggyilkos akciója váltotta ki.
Előzmény: Mumu (2279)