Nos a szilikon cső szerintem nem a tartósságáról híres, inkább hidraulika cső fémköpenyes verzió.
A bordázatot elsősorban a tűztér belső felületén gondoltam növelni, hiszen a folyadék sokkal jobban el tudja vonni a másik oldalról a hőt, tehát ott nem érdemes nagyon növelni, de ha már ott is növelve van, akkor figyelembevenném az áramlás irányát is!
Amit a borda tövében való felforrásról mondasz, abban lehet valami, de én nem hajtom most sem a kazánt olyan nagy hőmérsékleten, szerintem ez sem lenne gond, sőt a gravitációs kazánok akkor megpusztulnának elég hamar!
A légbuborékokat nem értem, vízgőzből mitől lesz légbuborék, ha visszahül, akkor megint víz lesz belőle, nem? Nem hinném, hogy elbomlana a víz, az én tapasztalataim alapján ez inkább a vízben oldott levegő kiválásától van!
Nálam is az a helyzet, hogy feltöltöm a kazánt és lelégtelenítek mindent és még egy hét után is kell légteleníteni és utántölteni a rendszerbe, mert lehet kiengedni belőle levegőt! Aztán abbamarad!
A kémény rozsdamentes béléssel készülhet csak az új előírások szerint, a lerakódást egy petróleumos rongy úgy kiégeti a kéményből, hogy semmi nem marad benne.
150C a -56 fokhoz képest azért még csak felfelé száll.
Másrészt én ha begyújtok, kb 5 percig füstölök, amíg elkapja a fakocka tetejét a parázs és utánna totál elzárom a pillangó szelepet.
Szenet lentre, rá a fa brikett és 6-7 óráig tartja és alig jön füst a kéményből!
Én mindig valamit buherálok, és nem keserít el, ha nem sikerül, nekem ez a játék!
Okleveles gépészállat leszek nyárra! :)