Vezso Creative Commons License 2009.01.11 0 0 6877

Igen, nekem is te ajánlottad.

Kezdjük mondjuk a paradicsommal. A tavalyiakkal nem voltam nagyon megelégedve, főleg a Roma nem jött be, "se íze se bűze" mint a bolti spanyol paradicsomok. Volt még rumba, meg elánf1 meg 3f1. Ezek közül az elán jött be. A rumba az katasztrófa. Termés az végülis volt rajta, de a növény az szánalmasan nézett ki. Úgyhogy most az elánt és a korallt néztem ki. Enni is szeretjük, lecsót és paradicsomlevet is tett el a feleségem bőven. Másra eddig nem használtuk (szárítás, olajosan)

Van még egy faj, amit apától kaptam, sajnos nem tettem el belőle magot, de tőle megint fogok kapni és onnantól vigyázok rá, mint egy kincsre. Lugas paradicsom, a tetejét elcsíptem amikor már nem értem volna jobban el. A legfinomabb paradicsom amit eddig ettem, olyan mint egy tyúktojás. Méretre és alakra is. A kocsány felőli része kicsit később pirosodik. Egyszer apa fiatalkorában az ablakban egy kecskeméti figura mondta, hogy kifejlesztette ezt a pradicsomot és szívesen küld mindenkinek, akifelbéjlyegzett borítékot küld neki. Na akkor kapott 4db magot, azóta őrzi. Szóval ez is lesz. :)

 

Borsóból a rajnai törpét választottam, ezt ismerem és szeretjük, és ki akarom próbálni a sűrű vetést, amit itt leírtál, és arra talán ez jó. Többféle ebből nem lesz. Tavaly volt négyféle. Mind elvitte a zsizsik. :( Remélem most kifagy a környék összes zsizsikje!

 

A hagymát úgy döntöttem magról ültetem vegyesen a répával, mert tavaly az is kukacos volt. A vitézt választottam vörösnek mert ellenálló, lilahagymájuk meg csak a tétényi rubin van.

 

Karalábé korainak a Szentesi fóliás kék, későinek Gigant.

Paprika csípősnek kecskeszarv, édesnek start, főleg mert könnyen termeszthetőnek írják.

Na a többit majd következőben. :)

Előzmény: il1321 (6873)