Szia Travel60!
Köszönöm a nagyon részletes info-t..örülök, hogy tetszett és elgondolkodtató...
az az igazság, a Princess hasonló útján morfondírozok..ami azért szimpibb kicsit jobban mert nem Haitin áll meg, hanem Bahamákon a többi megálló ugyanaz...
szívesebben nézném meg azt, de a hajó miatt a Royal vonzó nagyon...
majd még meglátjuk...
bevallom én olyan dél-karibon voltam, ami tényleg "dél" kizárólag, a Tiétek félig kelet-karib ahogy látom a menetrendet.
Így azt tudom, az a rész még kimaradt, de majd Ti beszámoltok róla , remélem ;-)
Amúgy Aruba, Curacao, Mayreau és Grenadines, Isla Margarita, Barbados és St. Vincent-en voltunk...mind mesés, ha megnézed a térképen jól láthatod..ez teljesen a déli területet öleli fel...nagyon nagyon tetszett mindegyik, mindegyik másért...
Aruba-Curacao nagyon európai, hihetetlen szép Arubán a tenger..mesés az egész sziget, mit mondjak, tudnék ott élni..:)
Curacao-tiszta hollandia, gyönynörű természeti szépségekkel...vulkanikus részekkel...víz által mosott tengerparti "hidakkal"...
Barbados, mint egy kis anglia, nagyon helyes, nagyon vonzó, annyira gyönyörű a botanikus kertje, hogy csak na...Nagyon klassz az egész szoget feelingje, azonnal a Miss Marple-es angol hölgy jut az eszembe, mintha ott lenne...kis templom, kis macskaköves utak, színes házak, mint a "rejtély az antillákon" c filmben...
Mayreau-Union Island, maga a csoda a kis korallzátonyos, feérhomokos apró szigeteivel..igazi snorizóhely...
St. Vincent a két arcú sziget, egyik oldala-északi-vulkános fekete homokos, dzsungeles, vízeséses, párás, ott gyakran esik az eső...túl oldala, déli rész, fehéhomokos, kedves kis falukkal...nagyon helyes fővárossal...
Margarita-sziget- igazi Venezuelai feeling, nagyon lepukkant, szegény részekkel, hiper olcsó benzinnel:) , gyönyörű mangróvemocsaras túra, pelikánokkal, csoda-klassz állatrezervátummal, jópofa állatbemutatóval, dzsungeles, párás hangulattal, kis kézműves helyekkel...itt igazi dél-amerikai táncosok fogadták a hajót a kikötőben...
mi ahol lehetett mindenhol a legnagyobb túrára fizettem be, hogy minél többet lássunk...hiszen ki tudja mikor megyünk újra arrafelé...
megpróbálok pár képet beszúrni:
Curacao-n egy helyi Colonial házát (rabszolga-lakás) néztük meg., egy természeti rezervátumrészt-vulkanikus helyeket...csodaszép képződményeket, híres cseppkőbarlangot (híres denevér-lakhely).Egy hihetetlen gyönyörű strandon fürödtünk a túra végén. A víz elképesztő kék volt.
Arubán, egy 4x4-es dzsipptúrán vettünk részt. Híres kis templom, a világítótorony..az északi part megtekintése, valami w-s kezdetű strandon fürödtünk végezetül..ez valami csodás part volt, nem messze azoktól a villáktól, ahol a Tiger Woods, Tom Cruise..stb..híres emberek villái is vannak...Olyan utcák vannak, olyan allékkal--hogy elképesztő, minden villának saját partszakasza..az ember álla leesik...
Üdv,Őszibarack