máxem:)
A jó étvágy most elsősorban a polybének köszönhető. Ha rendbejön a baba emésztése, lassan csökkentsd 1-2 hét alatt a konzervet. Közben szoktasd rá a joghurt ízre (vagy kaukázusi kefírre) vagy ha az jobban ízlik neki akkor az olajoshalra. Egy dobozka elég 1 hétig. Csak íz. 6 hónapos koráig inkább joghurt. Étvágygerjesztőnek etetés előtt (köztes időben) 1 pici jó erjesztett sajt, utána semmi:) Csak reggel-délben és este kapjon enni. Az lenne a jó, ha a reggeli etetés előtt kapna 1-2 órával csöpp sajtot, csak éppen egy jó falatnyit. Éhes lesz hamarosan:)
Igen jó táp a Hill's, Chicoppee, ProPac, NutraGold...stb. Azok a tápok, amik kifejezetten nagytestű kölyöknek javasoltak, tartalmaznak megfelelő mennyiségű glükozamint, calciumot-foszfort és condroitinsulfátot, tehát nem kell (inkább úgy írom NEM szabad!!) egy fundibabának plusz ezen felül adni semmi egyebet. Meggyorsítja a növekedését, megnyomja a kutya csontfejlődését és tönkreteszi. 2 év áll a rendelkezésére a teljes kifejlődéshez, nem szabad siettetni. Hill's mellé tehát semmiképpen ne adj mást!
Imádom mikor a "patikusok" el akarják adni a varázsszereiket. :)) Szerintem ez inkább üzlet, mint tapasztalat, tudás. Sok jó kiegészítő van, ami most lehet, hogy jó lenne az a Lactobact, ill. probiotikus paszták. De, ha eszik, ezek sem kellenek, csupán akkor használom magam is, ha antibiotikumot kapnak valami mandulagyulladás, enterális fertőzés...stb miatt. De, legtöbb esetben a kecskesajt rendberakja a pocijukat, és kecsketejből magam is erjesztek nekik ilyenkor egy csöpp kaukázusi kefír hozzáadásával gyógyikát:) A mekegők itt laknak nem messze egy farmon, sajnos fogyóban vannak, ha hozzájutok mindig lefagyasztom.
Nekem nagy a csapat, nem esznek...zabálnak...mindent: húst-tápot-almát-stb. Igazából az egyedül tartott fundit lehet elrontani, de ha következetesen lesz etetve akkor azt sem.
pussza Hunor nózijára, mailben is írj nekem nyugodtan