Félve, de én is hozzászólok, hiszen már megkaptam ezen a fórumon, hogy osztom az észt...
Többszáz babát neveltem már fel, lehet jól jön amit leírok.
Én újraindítottam volna a manócska táplálását a kölyöktejtől, viszont nagyon jó amit most kap.
Átállásnál egy esetleges másik tápra (mivel írod, hogy a mostani anyagi romba dönt:) ) finoman elhagynám apránként először a konzervet (nem sokra tartom egyiket sem, csak arra jó, hogy finnyás legyen, egyébként híg maszlag mind, hasa esetleg megtelik, de táplálásra nem alkalmas, jóllakottan éhezik a kutya tőlük) Aztán leállnék az élesztővel, a polybében benne van úgyis. Kiválasztanám egy prémium tápcsalád sorozatát (baby-puppy-junior...stb) és joghurttal vagy olajoshallal ízesíteném folyamatosan. A polybét pedig adnám neki kúraszerűen (nem folyamatosan), mivel nemcsak súly, hanem jelentős szőrmínuszban is van a baba! És neki most azt is növesztenie kellene, plusz utolérnie a súlyát. Erősen vitaminszegény. Később nem lesz szükség vitaminra, hiszen a kutya képes előállítani maga, ha a táplálék adja neki a hozzávalót.
Adnék neki erősen erjesztett sajtot (juh, kecske) naponta pár kockányit. Most add neki a Hill's-t míg csak bírod, egyik legjobb tápcsalád.
És leírom lesz ami lesz, a konzerven indított babák mind így járnak...íz miatt megeszik és tele hassal éheznek...pláne, ha nem Hill's minőségű az a konzerv...ráadásul elmegy az étvágyuk, tönkre megy az emésztésük:(( A gazdik meg kínlódnak velük hónapokig, esetleg évekig.
Költözés után a visszajelzések mindig arról szólnak, hogy mit csináljanak mert leeszi a fejüket a manóm.
Más: egyre több állatorvos ismerősöm jelezte, hogy megérkezett a szívféreg a felmelegedő klímánk miatt, erősödik a fertőzés!!...sok meghalt kutya szívében találtak boncoláskor:(( Ez a spot mindenre jó, amit belinkelek. Olvassátok el. 6 hetes kortól adható.
pussza
Stronghold