Aha, érdeket írsz, meglátszik, hogy én csak mint felhasználó értek hozzá. Amíg olvastalak, addig gondolkodtam: akkor nem a visszatérőbe kötöm a padlófűtést, hanem egy keverőszelepet teszek a rendszerbe.
Amúgy a radiátor nem a szívem csücske, csak ha már puffer, ami bármilyen keveset is, de csak-csak veszti a hőt, akkor inkább a lakásomban legyen a puffer.
Bár... ha leadja a hőt (mint radiátor) akkor meg nem lesz pufferhőm, amiből azonnal kivehetem azt.
A radiátor egyébként nem rossz, mert egy nagy használati titkot elárulok, mert ha nincs padlófűtésed, akkor nem is tudhatod.
Ha olyan a lakásod mint nekem, hogy van egy nagy "közösségi" tér, és relatíve kisebb szobák vannak alvásra, konyha és nappali egyben, akkor úgy jársz mint én, hogy napsütéses hideg időben, vagy ünnepek esetén amikor nagy sütés-főzés van, a lakás felmelegszik, termosztát ezt érzi, nem kapcsolja be a fűtést, a padló kihűl, megfagyunk.
És a padlófűtésben a lényeg: akár 3-4 fokkal is hidegebb lehet a lakás, a lábad meleg, és jól érzed magad.
Tehát nem mindegy, hogy hideg padlóval van 20 fok, vagy meleg padlóval van 20 fok. Én ezt digitális termosztáttal úgy oldottam meg, hogy hét közben hajnalban/reggel van magasabb hőmérsékletű nappali időszak, meg amikor a gyerekek hazajönnek délután/este, de DÉLBEN egy órára is nappali időszak van, nem engedem meg, hogy a padló hőmérséklete nagyon leessen. De ha Isten megengedi, és megint építkezhetek, ezen a problémán gondolkodni fogok, de szerintem a tisztán padlófűtés nem a legjobb. Olyan kivitelezőt kell keresni, akinek a lakásában is az van, mert különben a legjobb jószándék esetén sem lesz optimális a rendszer.