Kobzar Creative Commons License 2009.01.09 0 0 2177
Az utolsó posztjuk nagyon nem tetszett, a téma Gáza.

Üveges szemmel bámulom a szíenent…
http://www.judapest.org/uveges-szemmel-bamulom-a-szienent/

Egy hozzászóló reakciói:

saintlouisdefrance 2009 január 8 @ 23:23

a világ már nem hagy mindent szó nélkül amit Izrael csinál. egyszerűen a global viewernek kezd elege lenni a falból, blokádból, földi légi offenzívából és fogy az eddig mértéktelen jóindulata.
a CNN nem alakítja ezt a véleményt, hanem igazodik hozzá. senki nem szereti a Hezbollahot, csak nehéz azt jól eladni, hogy Izrael akkor indít földi-légi offenzívát amikor már hónapok óta köztudott volt, hogy humanitárius katasztrófa van Gázában.
de biztosan én vagyok érzéketlen, sőt, iszlám fundamentalista! ráadásul nem is szokásom képzeletben izraeli rakétákon mecsetekbe szállni.

saintlouisdefrance 2009 január 9 @ 0:01

mellesleg pacifista,
az én őseim is zsidók voltak, őket is irtották és mégis pattogok.
nem kell feltétlenül cionistának lenni: a háború előtt az a csóró és műveletlen zsidók filozófiája volt.
pl.: az én dédszüleim gazdag és művelt nagypolgárok voltak, nekik nem volt vonzó ajánlat, hogy mehetnek a szentföldre kapálni a sivatagba. ők szerették ezt a hazát és lakóit. sikeresek voltak és megbecsülték őket.
Csak azoknak kellet új ország, akik a régiben semmit sem értek el. az értékes és szorgalmas közösség igenis jól érezte (és érzi) itt magát.
mivel nálunk családi hagyományból teljesen hiányzik a cionizmus, soha nem szerettem azt az országot amely az én őseim kiontott vérére is hivatkozik, amikor szentföldi hektárokat foglal magának. honnan veszik a bátorságot, hogy mások tragédiáját kisajátítsák?