szaguaro Creative Commons License 2009.01.08 0 0 3402

A kocsihőmérő egy furcsa állat, ha megfigyelted, még csak igérkezik a fagy, de az autó vasrészei már deresek a csillaggarázsban. Szval hogy mit mér, az erősen kérdéses.

A hőmérséklet-mérésről meg azt sztném mondani, hogy pl. Neked, meg a hasonlóknak, akik komolyan foglalkoznak a meteo.val, tényleg fontos a szabvány mérés. Viszont nekem az 1,20 magasság jobban megfelel a növények fagy türésének mérésére, sőt tervezek egy 30 cm-es mérőt is. Az enyém szinte szabadon van, É-ra néző falapon, fa árnyékában(nyáron) És csak egy kis lemezdarab van fölötte, hogy ne faggyon rá a csapadék. Van digi is, ennek az egyik adóegysége a fóliában van, a másik a faház falán, eresz alatt, szval nagyon védett helyen. A két kinti közt kb. 8 m a távolság, de a hőfokkülönbség több fok. Sztem a kitettség legalább annyit számit, mint a domborzatból eredő hőkülönbség. D-DNY-NY-DK-K-ÉNY-ÉK-É sorrendben, a legjobbal kezdve. Ezt semmi tud. tanulmánnyal nem tudom alátámasztani, csak a saját megfigyelésem, és nem is gyümikre, hanem egzóta disznövényekre vonatkoztatva, de nagy kül. sztem nincs.

Előzmény: Floo2 (3399)