Szia Extrem!!
Akkor lássuk csak !!
Dunaújváros valóban melegebb még érzetre is. Van egy észlelő a metnet/megfigyelések részben egy Dunaújváros-kertvárosi lakos irogat hőfokokat de az még város a javából a kertváros is körülépült sok panellal meg erdővel.
Baracson lakom ami a várostól 7 km -re van.
Mérők obis ócsó mérő 1 °beostással + 3 db gazadboltos mérő 2° beosztással tudom hogy nem pontos de szerintem nekem a kutyéknak meg még a növényeknek is mind1 hogy egy-két tized ide vagy oda.Nem gondolnám hogy akkor fagy el ha egy tizeddel hidegebb van vagy kettővel de ez csak ez én gondolatom.
Dél-délnyugat-----Észak-északkelet hossztengellyel van a telek, lejtős a ház az alján van olyan 8-10m a difi 100m hosszan a telken.
Az egyik mérő a teraszon van az a leghidegebb a másik az ablakban elötte balkonláda ott csak -1°C volt a Floo2 írta is hogy oda kell a fügét tenni. A második a melléképületem elött van de az épület védi így ott csak -4°C;-6°C volt eddig és 2 db van bent a fütetlen melléképületben ott 0; -2°C volt.
Most gondoltam hogy ki kéne tenni a teljesen nyitott kertbe is egy mérőt.
Ja ha valaki tudja légyszi: Mik a szabványos mérő álomás (fehér doboz fehér oszlopn) Méretei. Összedobok 1-et és teszem ki a kertbe !!
Köszi
Béla