Mégis meg kell próbálnom szabatosabban!
Volt egy kérdés, honnan lehet vérehulló fecskefüvet szerezni. Előbb-utóbb megtalálja, hogy szinte mindenhol az országban, akár az árokparton is. Tény.
" Óvatosan kell vele bánni, kontakt méreg." -írtam.
Ezzel nem receptet cserélgettem, hanem fontos figyelmeztetést írtam be. Magam is tudom, hogy a gyógyászatban nagyon elterjedt, és igen hatékony gyógynövény. Nem az ellenőzött, gyógyászati készítményekben való alkalmazásától óvom betegtársaimat, hanem az árokparton való szedéstől és használattól.
Ezer helyen le van írva felhasználási területe, alkaloidjai stb. Te egy általános leírást idéztél be. Most én egy másikat:
Horst Altmann: Mérgező növények, mérgező állatok c. könyvéből:
"Mérgezési tünetek: Külsőleg a bőrön hólyagok és daganatok képződhetnek. Elfogyasztva az egész emésztőrendszeren heves ingerhatás tapasztalható ( gyomorégés, fájás, rosszullét, hányás, véres hasmenés). További tünetek: nagy mennyiségű vizelet, szédülés kábultság, keringési zavarok. Kollapszus miatt halálos mérgezés is lehetséges.
Mint láttátok saját példámat hoztam fel. Kínosan ügyelek arra, hogy ne olvasott, hallott félinformációkat írjak be. Mindig tényeket, saját tapasztalatokat osztok meg másokkal. Rendelkezek a két és fél évvel ezelőtti mérgezésem orvosi dokumentációjával is. Nem belsőleg használtam....
( Előző kimoderálásom is tények bejegyzése után történt. Tudom, hogy a mellékhatások előfordulása statisztikai adatokon alapulva szerepel a tájékoztatóban. De azt is tudom, hogy azok a sömörösök, akik elfogadták a Methotrexat, Oradexon stb gyógymódot, velem egykorúak lennének. Azt a tényt írtam be, hogy ők már nincsenek velünk.... Ez elég riasztó, le is mondtam arról, hogy visszakerüljön a beírásom. Off.)
Kevés ember van, aki több mint negyven éve szenved ebben a betegségben. Ha visszanéztek hozzászólásaimba, láthatjátok, hogy minden amit beírogattam, saját tapasztalmány. ( Kivéve a kötözködők elhajtását.:)) Nem vagyok szószátyár, szerintem ez a leghosszab hsz amit valaha is beírtam. Amikor úgy döntök, hogy megjelenítem magam, annak oka kell legyen, főleg ebben a fórumban.
Fölteszem mégegyszer a kérdést: Ismételjem meg szabatosabban a kérdéses hsz-t?