Én is onnan rendeltem. Mondhatjuk, hogy használható, de a három hónap alatt lekopott a gombokról a fehér ábra. Ugyanakkor a hozzáadott nyerskulcsot könnyú megkarcolni. Egyrészt 4-5000 Ft/darab a másolása, másrészt azok a nyerskulcsok (a karcolásból ítélve) kopnak, mint az állat. A távirányítója marha messziről működik. A legnagyobb bajom a vevőegységgel van. Ezt olyan autókba szánták, amikben nincs távirányítós központi zár, csak sima. Viszont ez a nyavalyás memóriás, ezért megjegyzi, hogy utoljára be lett zárva, vagy ki lett nyitva az ajtó. Értsd: Ha ezzel zártad be, akkor megjegyzi. Ilyenkor a következő gombnyomásra a 'zárás' gombbon csak háromszor felvillantja az indexeket (kereső funkció). Ha az utolsó gombnyomás nyitás volt, akkor hiába nyomod még egyszer a nyitást, nem történik semmi. Ez főleg azért bosszantó, mert ugye sok opel (köztük a Vectra B is) két lépcsőben (zárás -> reteszelés/riasztó élesítés), Tehát ezzel max az megy, hogy az egyik lépcsőt kulccsal csinálod, de akkor meg mire a távkapcsoló. A másik bosszantó lehet, ha mondjuk kézzel zárjuk az ajtókat, mert ennek akkor is a nyitott állapot az utolsó emléke. Ilyenkor marad az, hogy előbb nyomni kell egy zárást, majd egy nyitást a távkapcsolón, hogy kinyíljon. Szóval nem túl jó így a cucc. Nyugodt szívvel belerakhattak volna egy állapot visszajelző szálat, hogy tudja a barom, hogy nyitva, vagy zárva van az ajtó.
Ma nekifogtam, hogy megállapítsam a katalizátor hibáját. Aknára álltam és a katalizátor mögött szétbontottam a kipufogót. Próbaképpen beröffentettem úgy, hogy gyakorlatilag csak a katalizátor volt a fojtás/hangtompítás. Hát beszartam, ugyanis hang szinte semmit nem változott. Olyan volt, mintha még mindíg rajta lenne a középső és hátsó dob, tehát bebizonyosodott, hogy a katalizátor nem engedi át rendesen a kipufogógázt. bevilágítottam a a katalizátorba, és a kerámia betét hátsó felén több járat is el volt dugulva. Már sejtettem, hogy akkor milyen lehet az eleje. Előkaptam egy pici csövecskét és kalapáccsal több helyen is átütöttem a betéten, hogy ripityára törjön. Ezután kiráztam belőle a kerámia darabjait és egy darabját az első feléből megnézve láttam, hogy a járatok kb. 1/3 teljesen el van tömődve. Mikor végeztem a kitakarítással, ismét beindítottam csak katalizátorral (pontosabban a katalizátor házzal). Rögtön megjött a repedt fazék. Ezután visszakötöttem rá a rendszert és voila. Úgy pörög, mint egy suzuki. Elindultam hazafelé és nyomtam neki egy kövéret. Nem túlzás azt mondani, hogy a nyomatéka az addigi eldugult katalizátoros értéknek legalább a duplája lett. Az eredeti (nem eldugult katalizátor esetén) értékek kb. 1/4-ével nőtt.
Az egyetlen baj csak az, hogy így az üres katalizátorház az első "dob" a rendszerben, amiben semmi fojtás nincs, ezért attól most olyan "üveges", érces hangja lett.
Viszont gázadásnál olyan, mintha picsán rúgták volna. Egy intenzív gyorsítás száraz úton kikapcsolt kipörgés gátlóval azt eredményezte, hogy1-ből 2-be átrakva nem megnyikkant a guma, hanem kb. 2mp-ig folyamatosan kipörgött. Szédítő. És mindezt LPG-vel. Azt tudtam, hogy a katalizátor hiány az eredeti értékekhez képest kicsit dob a teljesítményen, de ez itt most nem picit, hanem sokat dobott.