Meg talán NSU-ban volt? már nem emlékszem.
Hirtelen kinyitottam itt a lábam alatt -polcolásként lévő- újságköteg tetejéről egy 93-as motorkatalógust. És tényleg nincs más V4.
Az látszik, ahol a robbanómotor egy gyorsan mozgatott tömeg része ott nem alkalmazzák. Ha lassú tömeg része, vagy álló eszköz, mint energia termelő egység, és ráadásul igen nagy teljesítmény a követelmény, amihez bővelkedve hellyel rengeteg dugattyút fűznek össze, akkor inkább választják a V elrendezést.
(teherautók, nehéz gépek, hajók, tengerjárók, végezetül Hő-áramtermelő gázmotorok, STB)
"egészségügyileg hogy állsz?"
Köszönöm kérdésed:
sok duma, kevés tánc :) Kicsit tudom hajlítani a térdem már, ráálni még nem. A lépcsőzés mankóval most kezd alakulni, (voltam is a műhely-pincében, megnéztem a dieselt) de hamar elfárad a jó lábam, mert tartania kell azt a nem kis tömegemet. Így aztán bármekkora kaland után csakhamar visszajutok vagy az ágyba, vagy székbe. Ráadásul a zúzódott sebekre jellemzően a lógatott állapotban hamar belemegy a vér, és jön a lüktetés.
Nem baj fiúk, most beszélek az építésről, majd később teszem is.... :)
Azért az asszonynak nem dicsekszem a gyógyulással, addig is kapom a remek kiszolgálást!