Saker Falcon Creative Commons License 2009.01.04 0 0 113

Megpróbálom értelmezni a hozzászólásodat.

"Nem a pénz haszna létezik csak mert az csak kismértékben használ."

Mivel a pénz haszna csak kismértékben használ (valaminek, vagy valamit), ezért nem csak a pénznek van haszna, hanem másnak is.

"Nagymértékben maga az ember pusztul el, amitöl emberré teremtetett."

Az előző monatban szereplő "kismértékben használ" kifejezéssel összecsengő "nagymértékben [használ]" jelentés szerint az ember pusztulása lenne az, ami a pénz haszna mellett még haszonnal jár, mégpedig nagymértékű haszonnal.

Az ember attól pusztul el, amitől emberré teremtetett. Ez alatt nem tudom mit kellene érteni, hacsak azt nem, hogy az ember halandónak teremtetett, tehát ezért pusztul nagymértékben. Na de kis mértékben akkor miért pusztul?

"A természet a táj az állatok maga az egész harmóniája sokkal több hasznot hoz az embernek ,mint csak az örökös pénzhajsza."

A természet (a táj és az állatok nem a természet része?) harmóniája (mint állapot) több hasznot hoz az ember számára (nyilvánvalóan a nélkül, hogy az ember tenne is érte bármit), mint a pénzhajsza. És ez pozitív dolog.

Eddig tehát tudjuk, hogy a pénz haszna kisebb, mint a természet harmóniájának haszna, meg, hogy az ember az emberré teremtetéstől pusztul.

"Pontosan a ti embereitek találták ki a kommunizmust ,ahol ilyenröl is szó volt..."

A kommunizmusban (amit nem a te embereid találtak ki) szó volt arról, hogy a természet harmóniájának haszna nagyobb, mint a pénz haszna, amit ugye te pozitív dolognak tartasz. Mag hogy az ember az emberré teremtetéstől pusztul.

"...nem mintha nem utáltam volna meg a kommunizmust ,de abban is volt vajmi kevés jó amit nevezhetjük igy hogy természet ..."

A természet a kommunizmus találmánya (hiszen a kommunizmusban is volt valami jó, amit természetnek nevezhetünk).

"...de én inkább az Isteni müvet hoznám inkább ide ami tökéletesnek teremtetett ,és annak is látszik."

Nekem kicsit elnagyolt gondolatnak tűnik a kommunizmussal kapcsolatba hozni az "Isteni művet", ami ugyebár tökéletesnek teremtetett, annak is látszik. Bár ezzel a gondolattal az a sugallmazás is felmerülhet, hogy vajon a valóságban is tökéletes-e? Mert, abból hogy teremtéskor tökéletes volt, most meg annak látszik, nem következik, hogy most is az.

"Szóval ha ezeket a kapzsi multikat elzavarnánk és helyette visszaállna a régebbi füszért ,és kereskedelmi lánc a megfelelö minöségi mutatókkal sokkal többet érnénk velük ,mint ezekkel a kapzsi, és ráadásul egyre keveebb magyar terméket áruló mammut cégekkel."

Huh! Bár a kommunizmusban is volt jó dolog, a "természet", meg és/vagy az "Isteni ", a "kapzsi" multikat (akik ugyebár nem a kommunizmus termékei) mindenképpen el kell zavarni, mert "kapzsiak" és egyre kevesebb magyar terméket árulnak.

Valamint a sokkal többet érnénk (úgy értem nagyobb lenne a haszna) ha a "régebbi füszért ,és kereskedelmi lánc a megfelelö minöségi mutatókkal" visszaállna. És ez nem lenne pénzhajhászat, mert annak ugyebár kismértékű a haszna.

Remélem jól értettem a gondolatmenetedet!